De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo maakt Google Chrome sneller en minder zwaar

Erwin Vogelaar
26 januari 2017, 20:30
2 min leestijd
Zo maakt Google Chrome sneller en minder zwaar

Google is bezig om zijn browser Chrome sneller en een stuk minder zwaar te maken. De huidige update doet een eerste kleine stap, maar er is meer verbetering onderweg in een toekomstige versie.

Lees verder na de advertentie.

Chrome sneller

Google Chrome begon ooit als een razendsnelle browser die zijn tijd ver vooruit was. In de loop van de tijd is Chrome op dit vlak echter ingehaald door de concurrentie. Voor Google is het tijd om daar wat aan te doen. Daarom is de nieuwe versie van Chrome nu direct al een stukje vlotter. Specifiek gezegd herladen pagina’s in de desktopversie en de app nu 28 procent sneller. Het is een kleine bonus, maar Google heeft nog een betere manier bedacht om de browser lichter te maken.

Chromebook privacy

Google werkt namelijk aan een update waardoor tabs die op de achtergrond draaien minder van de computer vragen. Tabs die niet gebruikt worden, krijgen een limiet voor de hoeveelheid resources ze in beslag mogen nemen. Hierdoor zal de browser niet alleen een stuk soepeler draaien, maar zullen de accu’s van laptops en Chromebooks ook langer meegaan. Tabs in de browser kunnen nu nog ongemerkt een hoop van een computer vragen en zorgen dat de accu vlot leegloopt. Zet een aantal van deze zware tabs aan en je browser wordt trager en trager.

Het beperken van tabs op de achtergrond betekent niet dat alle functies van deze pagina’s uitgeschakeld worden. Audio, notificaties en andere praktische elementen voor gebruikers worden uitgezonderd van de nieuwe regels. Pagina’s met onnodig zware advertenties en scripts die de cpu belasten mogen echter wel een toontje lager zingen. De functie zal nog niet in de volgende versie van de browser verwerkt zijn, maar waarschijnlijk pas in de versie daarna (versie 57). Met de huidige update kun je dus enkel nog sneller herladen.

Lees het laatste nieuws over Chrome

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu