De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Tikken op tekst laat je sneller zoeken met Chrome voor Android

Wouter Nijsen
4 juni 2015, 15:15
1 min leestijd
Tikken op tekst laat je sneller zoeken met Chrome voor Android

Google Chrome voor Android heeft een toffe  functie  gekregen. Met de browser is het nu mogelijk om direct naar geselecteerde tekst te zoeken.

Lees verder na de advertentie.

Tikken om te zoeken

tikken om te zoeken

De nieuwe functie, die `Tikken om te zoeken` heet, is vanaf nu beschikbaar in de laatste versie van de stabiele Chrome-app voor Android. Tikken om te zoeken laat je nog sneller met de browser zoeken, en wel door één of meerdere woorden  op een webpagina te selecteren.

Dat doe je door kort je vinger op het woord te leggen, waarna de functie automatisch verschijnt. Heb je een woord geselecteerd, dan kun je door naar boven te vegen meer zoekresultaten bekijken. Wanneer je vervolgens op een zoekresultaat  tikt, wordt deze in een apart venster geopend. Om tikken om te zoeken te gebruiken, dien je dit bij de eerste keer dat je de functie gebruikt, aan te geven middels het pop-up-schermpje dat verschijnt.

Tikken om te zoeken werkt dus op een soortgelijke manier als Google Now on Tap, de nieuwe functie die in Android M aanwezig zal zijn. Het verschil is echter dat Now on Tap in het gehele besturingssysteem aanwezig is, waar tikken om te zoeken alleen in Chrome werkt.

Download de update voor Chrome

Tikken om te zoeken voor  Chrome wordt de komende dagen naar alle gebruikers uitgerold. Wil je niet wachten, dan kun je via deze link het apk-bestand van de nieuwe Chrome-versie downloaden. Lees ook onze tip hoe je apk-bestanden op je Android installeert.

Het laatste nieuws over Chrome

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu