Tip: zo schakel je de voorspellende zoekfunctie in Chrome in

Chrome zoekfunctieGoogle heeft een toffe experimentele functie toegevoegd aan Chrome voor Android, waardoor de browser sommige vragen kan beantwoorden nog voor je de zoekopdracht hebt voltooid. Na het inschakkelen van de functie worden er bij zoekopdrachten naast suggesties ook meteen antwoorden getoond. Tik bijvoorbeeld ‘Weer Nijm’ in en Chrome toont meteen het weer, de tijd en dag. Bij het invoeren van de zoekopdracht ‘Wanneer is Ajax opgericht’ krijg je nog voor je het laatste woord hebt ingetikt als antwoord 1900.

De functie die dit mogelijk maakt, heeft ‘Antwoorden in Suggest’ en is niet in de instellingen te vinden. Ook is onduidelijk of Google de voorspellende Chrome zoekfunctie daadwerkelijk gaat doorvoeren. Je kunt ‘m  wel al zelf testen door in Chrome een nieuw tabblad te openen. Voer vervolgens chrome://flags in, druk op Enter en scrol naar beneden naar de optie ‘Antwoorden in Suggest’.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Chrome zoekfunctie instellen

Heb je die optie gevonden, kies dan uit het dropdown-menu de optie ‘Ingeschakeld’. Herstart Chrome en je kunt gebruikmaken van de voorspellende zoekfunctie. Wil je er weer vanaf, dan kun je via chrome://flags alle standaardinstellingen herstellen.

De Chrome zoekfunctie werkt met de bètaversie en de normale versie van de browser. Laatstgenoemde kun je via de link hieronder downloaden en vereist Android 4.0 of nieuwer.

Download Chrome in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.