De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Asus onthult high-end Chromebook Flip op CES 2017

Rick van der Veer
4 januari 2017, 15:40
1 min leestijd
Asus onthult high-end Chromebook Flip op CES 2017

Asus heeft op CES 2017 een nieuwe, luxe Chromebook gepresenteerd. De Chromebook Flip C302CA is een twee-in-één notebook met flinke specificaties.

Lees verder na de advertentie.

Asus Chromebook Flip

Asus heeft een nieuwe notebook in de Chromebook Flip-serie aangekondigd op CES 2017. De Chromebook Flip C302CA combineert een twee-in-één ontwerp, waarbij het scherm achterover te vouwen is om de notebook als tablet te gebruiken. Het is de eerste Chromebook in de Flip-serie met een metalen behuizing.

Asus Chromebook Flip

Chromebooks draaien op Chrome OS, het besturingssysteem voor notebooks van Google. Dit systeem bestaat eigenlijk uit niets meer dan de Google Chrome browser, maar kan ook offline apps draaien. Je hebt dus niet per se een internetverbinding nodig om te kunnen werken op het systeem. Chromebooks krijgen steeds uitgebreidere ondersteuning voor het draaien van Android-apps, en ook de C302 zal later in het jaar toegang krijgen tot de Google Play Store.

De Chromebook Flip C302 wordt in verschillende varianten uitgebracht. De goedkoopste versie krijgt 32GB interne opslagruimte, 4GB aan werkgeheugen en een Intel m3-processor. De meest uitgebreide variant wordt uitgerust met een Intel m7-chip, 8GB werkgeheugen en 128GB aan interne opslagruimte. Alle versies krijgen een 12,5 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Volgens Asus gaat de batterij van het apparaat zo’n 10 uur mee. Alle varianten hebben daarnaast een usb-type-c-poort.

Chromebook Flip in Nederland

De goedkoopste versie van de Chromebook Flip zal 499 dollar gaan kosten. Hoeveel de duurste versie moet gaan opleveren is nog onduidelijk, maar dat deze tegen de duizend dollar aan kan lopen is niet ondenkbaar. Wat de prijzen in Nederland worden voor het apparaat is nog onbekend. De notebook komt wel naar Nederland, maar of alle configuraties hier zullen verschijnen is ook nog onduidelijk.

Lees het laatste nieuws over Asus

Bron: Asus
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu