Nederlandse Google Assistent werkt straks ook op je Chromebook

Michel van 't Klaphek
18 april 2019, 19:06
2 min leestijd
Nederlandse Google Assistent werkt straks ook op je Chromebook

‘Hey Google’ werkt binnenkort ook op je Chromebook. De Google Assistent komt namelijk naar de goedkope laptops. Hierdoor kun je makkelijk afspraken inplannen, timers aanzetten en bijvoorbeeld Netflix kijken door alleen je stem te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Chromebook Google Assistent: Binnenkort praten tegen je laptop

Dat maakt Google bekend in het filmpje hieronder. Het is nog niet duidelijk wanneer de spraakassistent naar de Chromebook komt. Wel laat men weten dat dit “binnenkort” gebeurt. Wanneer het zover is, brengt Google een software-update uit zodat de Nederlandse Google Assistent ook op jouw laptop werkt.

Daarmee kun je straks op vrijwel alle apparaten tegen het digitale hulpje praten. In de zomer van 2018 kwam de Assistent al naar alle Android-smartphones, waarna de Google Home en Wear OS-smartwatches volgden. Ook veel slimme speakers en koptelefoons luisteren naar ‘Hey Google’.

De Google Assistent is al langer beschikbaar op de Pixel Slate en Pixelbook, maar deze laptops kwamen nooit officieel in Nederland uit. De tweede heeft zelfs een speciale knop om de stemhulp mee te activeren. Google maakt tot slot van de gelegenheid gebruik om twee nieuwe laptops aan te kondigen: de Asus Chromebook Flip C434 en Acer Chromebook Spin 13.

Lees ook: Gids: Via deze Google Assistent Actions kom je in contact met bedrijven

Belgische Google Assitent-test

Meer over de Google Assistent

Eerder vandaag werd al bekend dat de Hue-lampen van Philips er een nieuwe Google Assistent-functie bij krijgen. Met Gentle Sleep & Wake moet wakker worden een stuk makkelijker worden, omdat het licht in je kamer geleidelijk feller wordt. Zo wordt een natuurlijke zonsopkomst nagebootst.

Zo kun je langzaam tegen steeds meer slimme apparaten praten. Zelfs Android Auto beschikt over de Google Assistent. Onlangs kwam naar buiten dat de stemhulp visueler wordt op je Android-smartphone, maar er ook advertenties bijkrijgt. Check onze Google Assistent-tips om alles uit het digitale hulpje te halen.

Meer weten over de Google Assistent?

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu