De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google werkt aan optie om sms-berichten te sturen via je Chromebook

Erwin Vogelaar
29 oktober 2017, 13:28
2 min leestijd
Google werkt aan optie om sms-berichten te sturen via je Chromebook

Google werkt aan een optie om via je Chromebook sms-berichten te ontvangen en te versturen. Dit blijkt uit de eerste Developer Preview van Android 8.1.

Lees verder na de advertentie.

Via Chromebook sms-berichten versturen

Google heeft de eerste bèta van Android 8.1 beschikbaar gesteld. Vanzelfsprekend heeft deze update een stapel verbeteringen voor Android, maar het blijkt dat er ook wat verstopt zit voor Chromebooks.

Lees ook: Dit zijn de 6 belangrijkste verbeteringen van Android 8.1

Onderdeel van Android 8.1 is een nieuwe apk getiteld ‘SMSConnectPrebuilt’, ontdekt door website ArsTechnica. Hoewel deze app nog niet werkt, is het via een omweg toch op te starten. Bij het opstarten krijg je een scherm om SMS Connect in te stellen. Op het scherm staat: “Lees en reageer op tekstberichten op je Chromebook. Om SMS Connect in te stellen, geef je toegang tot je telefoongesprekken, berichten en contacten.” Ook staat er na het instellen: “Je krijgt nu notificaties van nieuwe tekstberichten op je Chromebook.”

chromebook sms-berichten

Ook in Chrome OS er via een omweg een instelling te vinden om SMS Connect aan te zetten. Hoewel de functie via deze omwegen nog niet werkt, is Google duidelijk bezig om Android en Chrome OS weer een stukje dichter bij elkaar te brengen.

Andere optie

Er zijn op dit moment apps van derde partijen die je al tekstberichtjes laten ontvangen en versturen via je Chromebook. De bekendste is Pushbullet (waar je ook nog een aantal andere handige dingen mee doet). Het is echter mooi dat Google nu aan een eigen functie werkt, zodat je geen extra programma’s nodig hebt waar je tevens vaak extra voor moet betalen.

Mogelijk wordt deze functie onderdeel van het instellen van een nieuw Android-toestel in de toekomst, als Google ziet dat er een Chromebook verbonden is aan je Google-account. Er is wel een kans dat de functie eerst exclusief voor Pixel-toestellen beschikbaar gaat zijn. Mocht dit inderdaad het geval zijn, dan rolt de optie later hopelijk ook naar andere toestellen uit.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: ArsTechnica
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu