Chromebooks met Play Store terug te vinden bij diefstal

Erwin Vogelaar
6 augustus 2016, 18:51
2 min leestijd
Chromebooks met Play Store terug te vinden bij diefstal

Chromebooks die de Play Store kunnen gebruiken zijn via het Android-apparaatbeheer ook terug te vinden als het apparaat gestolen is. Zie de locatie op een kaart, mits de Chromebook actief is.

Lees verder na de advertentie.

Chromebook vinden

Langzaamaan krijgen steeds meer Chromebooks toegang tot de Play Store. Hierdoor kan er op de apparaten niet enkel gebruik gemaakt worden van allerlei Android-apps, maar er wordt ook een versie van Google Play Services toegevoegd aan Chrome OS. Dit betekent dat er extra functies aan het besturingssysteem toegevoegd worden, zoals de mogelijkheid om je apparaat terug te vinden bij bijvoorbeeld diefstal via het Android-apparaatbeheer.

chromebook vinden

Als je naar het Android-apparaatbeheer gaat via deze website, dan zie je daar jouw apparaten die op dit moment actief zijn. Hier kun je het toestel zoeken op de kaart, maar ook bellen als het toestel ergens ligt en je het kwijt bent. Tevens zijn er knoppen om het toestel te vergrendelen en te wissen. Is de Play Store beschikbaar op je Chromebook, dan staat die laptop ook tussen deze apparaten met dezelfde mogelijkheden. Uiteraard kun je een Chromebook niet bellen, maar wel een zwart scherm met een notificatie forceren. Ook is een Chromebook te wissen, maar het is nog onduidelijk of dan alleen je bestanden of ook het volledige besturingssysteem gewist wordt.

Het is tevens nog niet duidelijk of deze optie met opzet door Google is toegevoegd, of dat het een positieve toevalligheid is door de toevoeging van Google Play Services. Hoe dan ook is het welkom voor de vele Chromebook-gebruikers. Wil je ook de Play Store op jouw Chromebook? We hebben een lijst met Chromebooks die de app-winkel ontvangen. De uitrol gaat vrij langzaam, maar op dit moment kunnen bezitters van de twee Chromebook Pixel-apparaten, de Asus Chromebook Flip en de Acer R11 met de Play Store aan de slag.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: 9to5google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu