Google belooft Android-apps op elke nieuwe Chromebook

Thomas Haenen
23 januari 2017, 15:04
1 min leestijd
Google belooft Android-apps op elke nieuwe Chromebook

Elke Chromebook die komend jaar verschijnt heeft Play Store-ondersteuning, zo heeft Google bekend gemaakt. Nu is die ondersteuning er slechts voor een handjevol laptops.

Lees verder na de advertentie.

Chromebooks 2017 Play Store

Op moment van schrijven zijn er slechts drie Chromebooks die toegang bieden tot de Play Store. Het zijn bovendien relatief oude, dure laptops. Hoewel bètaversies van Chrome OS de functionaliteit ook naar andere modellen brengen, zegt Google nog grootsere plannen te hebben voor de komende maanden. Elke Chromebook die vanaf dit jaar verschijnt heeft volledige ondersteuning voor Android-apps, zo belooft het bedrijf.

Op de Chrome OS-site is een uitgebreid overzicht te vinden van alle bestaande apparaten die dit jaar een update met Play Store-ondersteuning krijgen. Vrijwel alle grote fabrikanten zullen minstens één model bijwerken. Koop je een Chromebook die dit jaar of in de toekomst wordt geïntroduceerd, dan ben je ook van de functionaliteit verzekerd.

Chromebooks 2017 Play Store

Google maakte vorig jaar bekend dat het Android-apps naar Chrome OS brengt. Laptops krijgen ondersteuning voor de Play Store, waar ze een groot aantal van de meer dan twee miljoen Android-apps kunnen downloaden en installeren. Omdat de meeste Android-apps een touchscreen vereisen dat Chromebooks niet hebben is de besturing soms niet ideaal. Wel biedt het Chromebook-gebruikers een flinke set nieuwe applicaties die de functionaliteit van hun laptop fors uitbreidt.

Chromebooks zijn simpele laptops voorzien van Chrome OS, een besturingssysteem waarbij vrijwel alle applicaties vanuit Google’s browser lopen. Daardoor hoeft de hardware niet al te krachtig zijn, waardoor Chromebooks tot de goedkoopste laptops die je kunt vinden behoren. Dat maakt ze aantrekkelijke laptops het onderwijs en opkomende landen. Chrome OS is namelijk prima geschikt voor de belangrijkste taken van een laptop, zoals bestanden verwerken en op het internet surfen.

Lees het laatste nieuws over Chrome OS

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu