Deze vier Chromebooks hebben nu ook ondersteuning voor Android-apps

Thomas Haenen
18 november 2016, 13:37
2 min leestijd
Deze vier Chromebooks hebben nu ook ondersteuning voor Android-apps

Steeds meer laptops met Chrome OS kunnen nu ook van Android-apps voorzien worden. Vannacht zijn vier nieuwe Chromebooks van ondersteuning voorzien.

Lees verder na de advertentie.

Chromebooks Android-apps

De Dell Chromebook 13, de Samsung Chromebook 3, de Asus C301SA en de HP Chromebook 13 hebben nu toegang tot de Play Store, zo meldt ChromeUnboxed. De functie is vooralsnog alleen beschikbaar in een voorlopige versie van Chrome OS, maar wordt vermoedelijk binnen enkele dagen breder uitgerold.

Na het installeren van de update kun je met deze Chromebooks Android-apps downloaden en gebruiken. Je krijgt toegang tot de Play Store, waar inmiddels zo’n twee miljoen applicaties en games te vinden zijn. Niet alle apps zullen echter goed werken op een Chromebooks. Immers, een groot deel vereist een touchscreen en die functionaliteit is moeilijk te repliceren met het touchpad van een laptop. Daarom is het een klein beetje behelpen.

Chromebooks Android-apps

Heb je één van bovenstaande Chromebooks en kun je niet wachten op de update, dan kun je ook handmatig overstappen op het ontwikkelaarskanaal van Chrome OS. Daar is de functie nu al beschikbaar. Dat doe je door bij de instellingen op ‘Over Chrome OS’ te klikken. Kies vervolgens voor meer info, verander je kanaal, en kies het ontwikkelaarskanaal. Na een herstart kun je direct aan de slag met de Play Store. Let wel: deze voorlopige versie van Chrome OS kan nog over bugs beschikken, dus houdt rekening met kleine problemen.

Lees ook: Een lofzang voor… de volledigheid van Chrome OS

Chromebook Play Store

Google maakte deze zomer de introductie van de Play Store voor Chrome OS bekend. De functie wordt sindsdien geleidelijk uitgerold naar verschillende apparaten. De ondersteuning blijft vooralsnog beperkt tot relatief nieuwe en krachtige modellen. Heb je een oudere of goedkope Chromebook, dan is je laptop waarschijnlijk niet geschikt voor de Android-apps. Recente apparaten zouden wel vrijwel allemaal over ondersteuning moeten beschikken.

Lees het laatste nieuws over Chrome OS

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu