De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Google Assistent volgende week beschikbaar op Nederlandse Chromebooks

Wouter Nijsen
13 september 2019, 13:19
1 min leestijd
Google Assistent volgende week beschikbaar op Nederlandse Chromebooks

Goed nieuws voor Nederlandse gebruikers van Chromebooks: vanaf volgende week kun je de Google Assistent op je laptop gebruiken. De ondersteuning voor het slimme hulpje wordt met de update naar ChromeOS 77 toegevoegd.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistent naar Chromebooks in Nederland

Dat meldt 9to5Google, dat in de code van ChromeOS 77 een lijst heeft gevonden met de landen waar de Google Assistent verschijnt. De update moet volgens de website volgende week beschikbaar komen, en voegt dus ook in Nederland ondersteuning voor de Google Assistent toe.

Hierdoor kun je straks tegen het digitale hulpje praten om bijvoorbeeld afspraken in te zien en te plannen, en apps (zoals Spotify en Netflix) via een stemcommando te openen.

chromebook google assistent

Belgische gebruikers moeten nog eventjes geduld hebben; daar zou Google Assistent-ondersteuning in december beschikbaar komen, maar wel alleen in het Frans. G-Suite-gebruikers kunnen helaas nog niet aan de slag met de Google Assistent. In april dit jaar werd de Assistent-ondersteuning voor Chromebooks al aangekondigd, maar daarna bleef het stil.

Over Chromebooks

Chromebooks zijn betaalbare laptops die draaien op Chrome OS, een fijn en eenvoudig alternatief voor Windows en macOS. Het zijn niet de krachtigste laptops, maar wel betaalbaar en energiezuinig. De meeste apps en diensten draaien in de Chrome-browser en daardoor heb je niet de snelste hardware nodig.

Tof is dat Chromebooks integratie hebben met de Play Store, waardoor je enorm veel apps en games op een Chromebook kunt installeren. In ons artikel over de voor- en nadelen van Chromebooks lees je hier meer over. Ook hebben we de beste Chromebooks voor school, werk en privé voor je op een rijtje gezet.

Lees meer over de Google Assistent

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's