De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

5 dingen die we al weten over de nieuwe Chromecast

Michel van 't Klaphek
4 juni 2020, 9:10
3 min leestijd
5 dingen die we al weten over de nieuwe Chromecast

Het heeft er alle schijn van dat Google in 2020 een nieuwe Chromecast uitbrengt. Wat weten we al over dit mysterieuze apparaatje? In dit artikel verzamelen we de meest geloofwaardige Chromecast 2020-geruchten.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast 2020 geruchten: 5 verwachtingen

Dat Google aan een nieuwe Chromecast werkt is niet zo gek. De slimme hdmi-dongle is al jaren één van hun succesvolste producten. De afgelopen weken zien we steeds meer geruchten over een mogelijke opvolger naar buiten komen. Hoog tijd voor een overzicht van de meest geloofwaardige claims.

1. Mogelijke opvolger van Chromecast Ultra

De codenaam van de nieuwe Chromecast is Sabrina. Waarschijnlijk kiest Google uiteindelijk voor een andere naam, maar in een gelekte marketingvideo heeft het bedrijf het over de Sabrina.

Qua ontwerp lijkt Google een enigszins andere richting op te gaan. De nieuwe Android TV-box heeft namelijk een ovaalvormig ontwerp. De huidige Chromecast en Chromecast Ultra lijken juist meer op een hockeypuck.

Aan de aansluitmogelijkheden lijkt niets te veranderen. Je stopt de Chromecast 2020 dus in de achterkant van je tv. Google lijkt voor drie kleuropties te gaan: roze, wit en zwart.

2. Nieuwe versie van Android TV

De Chromecast 2020 gaat op Android TV draaien. Googles besturingssysteem voor tv’s heeft wel een make-over ondergaan. In de video zien we dat er meer nadruk ligt op entertainment: je kunt bijvoorbeeld direct schakelen tussen streamingdiensten als HBO Now en YouTube.

Ook kan hij overweg met Dolby Vision, wat de beeldkwaliteit van films en series ten goede komt. Uiteraard ligt het in de lijn der verwachting dat ook Google Stadia een centrale rol inneemt. Waarschijnlijk kun je bijvoorbeeld je controller gebruiken om op het grote scherm van je tv te gamen.

3. Integratie met Nest

Google brengt al zijn huishoudelijke apparaten sinds een tijdje uit onder de Nest-vlag. In de video van de nieuwe Chromecast zien we dan ook dat de Android TV-speler overweg kan met slimme deurbellen en videocamera’s van Nest. Waarschijnlijk gaat het apparaatje hierbij als hub dienen, oftewel een centraal aansturingspunt voor het slimme huishouden.

chromecast android tv afstandsbediening foto's

4. Losse afstandsbediening

De Chromecast (Ultra) bedien je met je smartphone, maar straks kun je ook een losse afstandsbediening gebruiken, zo laat de gelekte marketingvideo zien. Met dit apparaatje kun je films en series pauzeren, terug- of vooruitspoelen en de Google Assistent activeren. Ook krijgt de afstandsbediening een ‘mute’-knop om het geluid uit te zetten.

5. Prijs en releasedatum

Volgens XDA Developers krijgt de Chromecast Ultra-opvolger een prijskaartje van rond de 80 dollar. Hij zou hiermee iets duurder zijn dan zijn voorganger, die in Amerika momenteel een adviesprijs van 69 dollar heeft. Over het Nederlandse prijskaartje is momenteel nog niets bekend.

Als we de geruchten mogen geloven, wordt de Chromecast 2020 binnenkort onthuld. Aangezien Google I/O dit jaar niet plaatsvond, wordt de aankondiging waarschijnlijk middels een persbericht of livestream gedaan. Normaliter is I/O Googles manier om nieuwe producten te onthullen. Vorig jaar werd bijvoorbeeld de Nest Wifi uit de doeken gedaan. Deze slimme router is sinds enkele weken ook in Nederland verkrijgbaar. Meer weten? Check dan de uitgebreide Nest Wifi review.

Als eerste op de hoogte zijn van de Chromecast Ultra-opvolger? Houd dan onze site in de gaten, download de gratis Android Planet-app voor je smartphone of meld je aan voor de nieuwsbrief

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast
Google Chromecast

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu