Google brengt ethernet-adapter uit voor Chromecast

Redactie
9 juli 2015, 8:04
1 min leestijd
Google brengt ethernet-adapter uit voor Chromecast

Google heeft een ethernet-adapter uitgebracht voor de Chromecast, waarmee het mogelijk wordt om een ethernetkabel met de hdmi-stick van Google te verbinden. Zo heb je altijd snel internet.

Lees verder na de advertentie.

De Chromecast werkt eigenlijk pas écht goed als ‘ie in de buurt van je router  is. Door een snelle verbinding kun je gemakkelijker hd- en full-hd-content naar de tv streamen, met name als je een tabblad van Chrome in 720p cast. Om gebruikers de beste snelheid te geven, introduceert Google een speciale  Chromecast adapter die een ethernetkabel aan de hdmi-stick laat koppelen. Dat is wat beter dan zo’n 2,4GHz-netwerkje.

Chromecast adapter

De  Chromecast adapter bestaat uit een plug die je in het stopcontact steekt, waar ook de ethernetkabel in wordt gestoken. Via een lange micro-usb-kabel kun je de adapter vervolgens verbinden met de Chromecast. Zo is ‘ie altijd van stroom voorzien en is de snelste verbindingsmogelijkheid actief.

adapter2

De adapter is op dit moment alleen in de Verenigde Staten te koop voor 15 dollar. Omdat er ook foto’s met een Europese plug zijn, is het aannemelijk dat de  Chromecast adapter ook in de Nederlandse en Belgische Google Play verschijnt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast 2014
Google Chromecast 2014

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu