De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Binnenkort kun je het beeld van je Android streamen naar de Chromecast

Redactie
13 februari 2014, 16:03
1 min leestijd
Binnenkort kun je het beeld van je Android streamen naar de Chromecast
chromecast android streaming

Bezitters van de Chromecast kunnen binnenkort het beeld van hun Android-toestel naar de hdmi-stick streamen. Dat meldt ontwikkelaar Koushik Dutta, die onder andere verantwoordelijk is voor AllCast, waarmee het al mogelijk is om lokale content van je Android als foto’s en video’s naar de Chromecast te streamen.

Met het nieuwe Chromecast Android streaming kunnen gebruikers hun Android gebruiken alsof ze het apparaat middels een hdmi-kabel met de tv hebben verbonden. Hierdoor zou je bijvoorbeeld apps op het grote scherm kunnen tonen, van games tot Uitzending Gemist.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast Android streaming

Chromecast Nederland

Het blijft vooralsnog onduidelijk of Dutta de feature aan AllCast wil toevoegen of een geheel nieuwe app wil maken om de Chromecast Android streaming te bewerkstelligen. Wij gokken op het eerste. Het is ook mogelijk dat de functie root vergt en daarom voor het gemak eerst aan de alternatieve Android-versie CyanogenMod wordt toegevoegd. Daar werkt onder andere Dutta hard aan mee.

Chromecast in het kort

De ChromeCast is een hdmi-stick die je in je tv stopt en met wifi verbindt. Hierna kun je content van verschillende bronnen afspelen, ook via je smartphone of tablet. Het apparaat kost 35 dollar en Google heeft naar eigen zeggen het plan de Chromecast medio 2014 beschikbaar te maken voor een internationaal publiek.

Wil je de slimme hdmi-stick van Google aanschaffen? Check dan de Chromecast kopen-pagina! En bekijk ook onze uitgebreide lijst met Chromecast apps!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast
Google Chromecast

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu