‘Dit is de nieuwe Chromecast met Android TV en afstandsbediening’

Stijn Wanders
2 juni 2020, 20:12
2 min leestijd
‘Dit is de nieuwe Chromecast met Android TV en afstandsbediening’

Er zijn foto’s opgedoken van Googles vermeende Chromecast Ultra-opvolger met een Android TV-interface en bijbehorende afstandsbediening.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast met Android TV en afstandsbediening foto’s

De foto’s van Googles mogelijke Chromecast Ultra-opvolger zouden afkomstig zijn uit een marketingvideo van Google. De video is volgens XDA Developers verkregen uit een nog onuitgebrachte softwareversie die een ontwikkelaar heeft bemachtigd. Het bericht geeft niet de video weg, maar deelt wel een aantal screenshots.

chromecast android tv afstandsbediening foto's

De Chromecast Ultra-opvolger met codenaam ‘Sabrina’ heeft volgens de foto’s een ovaalvormig ontwerp. Dit is anders dan bij de vorige Chromecast-versies, die een ronde vorm hebben. Het lijkt het erop dat Googles nieuwe Android TV-dongle beschikbaar wordt in het zwart, wit en een nieuwe lichtroze kleur.

De video toont alleen de bovenste helft van de afstandsbediening. Deze bevestigt wel een paar bedieningsonderdelen, waaronder de verwachte Google Assistent-knop. Ook interessant is de navigatiecirkel. Deze ziet eruit alsof hij mogelijk ook veegbewegingen ondersteunt.

chromecast android tv afstandsbediening

Tot slot zijn er afbeeldingen die een beeld geven van de Android TV-gebruikersinterface. Aan de onderkant zie je een lijst met programma’s en films met daarboven groot weergegeven plaatjes van aanbevolen content. Op de derde foto zie je dat het apparaat ook ondersteuning biedt voor Google Nest-deurbellen en videocamera’s.

Verwachtingen van Chromecast Ultra-opvolger

Volgens de metagegevens van het firmware-bestand is de video gemaakt op 10 oktober 2019. Dit was vijf dagen voor de lancering van de Google Pixel 4. De video is dus al maanden oud, waardoor het onzeker is of dit het uiteindelijke ontwerp is. Het lijkt echter aannemelijk dat we zoiets kunnen verwachten van het apparaatje.

Het was al bekend dat Google een Chromecast Ultra-opvolger met Android TV-software en een afstandsbediening zou uitbrengen. Een tijdje geleden werd het duidelijk dat Google verschillende certificeringen had aangevraagd voor een apparaat dat overeenkomt met de foto’s van XDA Developers.

Wil jij op de hoogte blijven van Google’s komende streaming-apparaat? Schrijf je dan in voor onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief en download de Android Planet-app

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast
Google Chromecast

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu