De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Chromecast-app in Nederlandse Google Play te downloaden

Redactie
19 oktober 2013, 12:21
1 min leestijd
Chromecast-app in Nederlandse Google Play te downloaden
Chromecast-app

De officiële Android-app van Chromecast is vanaf zaterdag in de Nederlandse Google Play te downloaden. Dit is handig voor Nederlandse Chromecast-bezitters, maar het kan ook duiden op een aankomende Nederlandse release van de hdmi-stick van Google. De Chromecast-app laat je Android-toestellen snel de dongel vinden en daarnaast kun je er ook een reeks instellingen mee aanpassen, zoals de naam en het wifi-netwerk van de Chromecast.

Uit betrouwbare bron weten we dat er enkele partijen vanaf november de Chromecast officieel in Nederland gaan verkopen. Het is mogelijk dat Google de deuren openzet voor andere landen omdat de hdmi-stick al door velen wordt geïmporteerd vanuit de Verenigde Staten.

Lees ook alles over Chromecast in Nederland: alles wat je moet weten, en waar je rekening mee moet houden.

Lees verder na de advertentie.

De Chromecast in het kort

De Chromecast is een dongel die in de HDMI-poort van een tv wordt gestoken. Het apparaat streamt rechtstreeks via wifi van het internet, bijvoorbeeld via apps als YouTube, Netflix en Google Play Movies & Tv. Laatstgenoemde is nog niet in Nederland beschikbaar. Velen die de Chromecast hebben geïmporteerd, kunnen bijvoorbeeld (nog) niet van dergelijke diensten gebruikmaken.

Lees ook onze volledige Chromecast review.

Chromecast-app downloaden

De Chromecast-app is gratis in Google Play te downloaden. Als je geen Chromecast in je bezit hebt, is de app helaas niet te gebruiken. De app kan op toestellen met Android 2.3 (Gingerbread) en hoger worden geïnstalleerd.

Download: Chromecast (gratis)

Via: Google+

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast 2018
Google Chromecast 2018

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu