De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Europese Chromecast release dichterbij: app nu Nederlandstalig

Redactie
14 maart 2014, 12:31
1 min leestijd
Europese Chromecast release dichterbij: app nu Nederlandstalig
chromecast app update

Nadat eerder de Chromecast update live ging waardoor het casten vanuit Chrome sterk werd verbeterd, is nu ook de officiële app van een update voorzien. Door de Chromecast app update wordt het mogelijk om de app in verschillende talen te gebruiken, waaronder ook Nederlands.

Eerder zei Google-topman Sunder Pichai dat het niet lang meer duurt voordat de Chromecast ‘op korte termijn in veel meer landen beschikbaar is’. Naast Groot-Brittannië en Australië is de verwachting dat de slimme hdmi-stick van Google ook naar Nederland en België komt.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast app update: wat nog meer?

google-chromecast-main2

De Chromecast app update brengt verder weinig nieuws, behalve verbeterde stabiliteit met Samsung-toestellen en een reeks bugfixes.

De Chromecast is een hdmi-stick van 35 dollar die elke ‘domme tv’ weer slim kan maken. Je kunt via apps content sturen naar de Chromecast, die vervolgens op de tv wordt afgespeeld. Denk aan Netflix, YouTube, Play Music en lokale content via Plex. Zo kun je altijd jouw films, series, foto’s en muzieknummers op de tv afspelen. Daarnaast is het ook mogelijk om browsertabbladen vanuit Chrome te ‘casten’ naar de hdmi-stick, waardoor je ook streams van verschillende platformen naar de tv kunt sturen. Handig!

Het laatste Chromecast nieuws

Wil je de hdmi-stick van Google aanschaffen? Check de Chromecast kopen-pagina! Of bekijk onze uitgebreide lijst van Chromecast apps. En heb je de combinatie van Plex Chromecast al geprobeerd?

Download

De Chromecast-app is gratis in Google Play te downloaden. Als je geen Chromecast in je bezit hebt, is de app helaas niet te gebruiken. De app kan op toestellen met Android 2.3 (Gingerbread) en hoger worden geïnstalleerd.

Download: Chromecast (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast 2014
Google Chromecast 2014

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu