De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

‘Google gaat spoedig Chromecast-app vernieuwen’

Redactie
18 september 2015, 17:01
1 min leestijd
‘Google gaat spoedig Chromecast-app vernieuwen’

Vanochtend  meldden we al dat Google naar alle waarschijnlijkheid binnenkort de nieuwe Chromecast aankondigt. Nu blijkt dat ook de bijbehorende Chromecast-app een update krijgt.

Lees verder na de advertentie.

De nieuwe Chromecast  is voorzien van  een compleet ander uiterlijk dan zijn voorganger, en ook de ontwikkeling van de app die bij de streamingsdienst hoort heeft niet stilgezeten zo meldt 9to5Google. Hieronder zie je het mogelijke design van de slimme hdmi-stick, die er radicaal anders uitziet dan zijn voorganger.

chromecast 2

Nieuwe functies Chromecast-app

Aan de app is onder meer een nieuwe functie toegevoegd die ‘What’s on’ genoemd wordt. Met deze optie kun je de inhoud van apps doorzoeken die door de Chromecast ondersteund worden. De app laat je dan verschillende films, video’s en andere bestanden zien die in de geïnstalleerde bestanden te vinden zijn en die je met Chromecast af kunt spelen.

Ook zal de app met de update waarschijnlijk laten zien welke Chromecast-apps je überhaupt geïnstalleerd hebt en welke je nog zou kunnen installeren vanuit Google Play. Dit is een uitbreiding van de huidige ‘Discover apps’-optie, waarin de apps niet zelf getoond worden maar je doorverwezen wordt naar de Play Store. De app krijgt ook een nieuwe interface, hoewel de sidebar waarschijnlijk blijft zoals te zien is op de onduidelijke foto’s hieronder. De nieuwe interface met tabbladen lijkt erg op die van Google Play.

chromecast-app

Officiële aankondiging tijdens Google-event

De verwachting is dat de nieuwe app samen met de nieuwe Chromecast officieel wordt gepresenteerd op 29 september tijdens een speciaal  event. Tijdens dit evenement wordt ook de Spotify-ondersteuning voor de Chromecast aangekondigd en geruchten gaan  dat Google met een nieuwe generatie Nexus-smartphones komt.

Waar is  Google nog meer mee bezig?

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast
Google Chromecast

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's