Chromecast apps krijgen hun eigen plekje in Google Play

Redactie
28 november 2013, 10:45
1 min leestijd
Chromecast apps krijgen hun eigen plekje in Google Play
chromecast apps

De beschikbare Chromecast apps worden voortaan in een eigen sectie in Google Play weergegeven. De knop verschijnt wanneer gebruikers met hetzelfde wifi-netwerk zijn verbonden waarmee ook de Chromecast connectie krijgt. De hdmi-stick van Google moet echter wel zijn ingeschakeld. Hierna komt er een knop in Google Play die de beschikbare Chromecast apps laat zien.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast apps

Chromecast-app-category-on-Google-Play-640x359

In de screenshot links is de nieuwe knop met Chromecast apps te zien. Als je op de knop drukt, wordt een speciale Google Play-sectie geopend met apps als Netflix, YouTube en Google Play Music. In Nederland zijn nog maar weinig Chromecast-apps beschikbaar.

Zelfs in de Verenigde Staten, waar de Chromecast officieel te koop is, klagen veel gebruikers dat er nog te weinig apps zijn die ondersteuning bieden voor de hdmi-stick van Google.

De Chromecast in het kort

De Chromecast is een dongel die in de HDMI-poort van een tv wordt gestoken. Het apparaat streamt rechtstreeks via wifi van het internet, bijvoorbeeld via apps als YouTube, Netflix en Google Play Movies & Tv. Laatstgenoemde is nog niet in Nederland beschikbaar. Velen die de Chromecast hebben geïmporteerd, kunnen bijvoorbeeld (nog) niet van dergelijke diensten gebruikmaken. De Chromecast kopen in Nederland is al mogelijk.

Lees ook onze volledige Chromecast review

Lees meer over de Chromecast

via

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast
Google Chromecast
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's