Op is op: Google stopt met de Chromecast Audio

Michel van 't Klaphek
11 januari 2019, 20:22
1 min leestijd
Op is op: Google stopt met de Chromecast Audio

Google stopt met de productie van de Chromecast Audio. Zodra de huidige voorraad verkocht is wordt de audio-dongle uit het assortiment gehaald.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast Audio stopt

Dat bevestigt Google in gesprek met Android Police. ‘Ons productassortiment blijft groeien, waardoor we nu verschillende apparaten hebben voor audioliefhebbers’, zo zegt een medewerker van het bedrijf.

‘Hierdoor hebben we besloten de productie van de Chromecast Audio te stoppen. Uiteraard blijven we het apparaat ondersteunen, zodat mensen van muziek, podcasts en meer kunnen blijven genieten.’

Alhoewel het niet expliciet gezegd wordt, lijkt het er dus op dat Google vooral vertrouwen heeft in de Home. Deze slimme speaker kun je besturen door middel van de Google Assistent en kan eveneens muziek en podcasts afspelen.

Lees ook: Overzicht: de 10 meest gestelde vragen over de Chromecast

Geen korting

In de Amerikaanse Google Store wordt de Chromecast Audio momenteel met een korting van bijna twintig dollar verkocht, maar dit geldt niet voor Nederland. Wij betalen nog steeds 39 euro voor de muziekstreamer. Dit artikel wordt geüpdatet indien hij toch in de aanbieding gaat. Hoe dan ook: indien je nog een Chromecast Audio in huis wil halen is dit je moment.

De Chromecast is al jaren één van de populairste producten van Google, mede dankzij de scherpe prijs en simpele werking. Door de hdmi-dongle in je tv te steken krijg je er allerlei ‘slimme’ functies bij, zoals het kijken naar Netflix en YouTube.

De Chromecast Audio sluit je daarentegen op je speakers aan, waardoor je muziek kunt afspelen via je wifi-netwerk vanaf je smartphone. Zodoende maak je je normale boxen in een handomdraai ‘slim’. Daarnaast kun je meerdere speakers op elkaar aansluiten voor wat extra volume: handig tijdens feestjes.

Volg het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast 2018
Google Chromecast 2018

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu