De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Google geeft Chromecast Audio broodnodige update

Gijs Ettes
11 december 2015, 10:26
2 min leestijd
Google geeft Chromecast Audio broodnodige update

Google heeft de Chromecast Audio voorzien van ondersteuning voor multi-room-streaming, zodat  je meerdere dongles kunt koppelen om hetzelfde nummer in verschillende kamers af te spelen. Zo kun je je hele huis vullen met dezelfde muziek.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast Audio-update

Het instellen van multi-room-streaming is eenvoudig, al heb je er logischerwijs meerdere Chromecast Audio’s voor nodig. Na het koppelen en instellen van de dongles kun je ze eenvoudig in een groep plaatsen met behulp van de Chromecast-app. De laatste versie daarvan is nu beschikbaar in Google Play. Het streamen van muziek naar de groep gaat exact hetzelfde als het streamen naar één Chromecast Audio.

De eerste Chromecast Audio-update brengt ook goed nieuws voor audiofielen. Het apparaatje heeft ondersteuning voor hoge resolutie audio gekregen, zodat je lossless muziek (maximaal 24bit met een samplerate van 96KHz) kunt streamen.

Meer over de Chromecast Audio

De Chromecast Audio is een variant op de reguliere Chromecast die het – zoals de naam al doet vermoeden – mogelijk maakt om audio naar speakers te versturen. Het apparaatje kan in speakers worden geplugd, waarna een smartphone, tablet of pc kan worden gebruikt om snel muziek naar de speakers te streamen. Voorwaarde is wel dat de Chromecast Audio en jouw mobiele apparaat zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.

chromecast audio-update

De Chromecast Audio ondersteunt verschillende audio-aansluitingen, waaronder 3,5 mm-plugs. Verder is er ondersteuning aan boord voor Spotify en Google Play Music, al kun je ook je Android-toestel of een tabblad van de Chrome-browser gebruiken om muziek naar een speaker te sturen die is verbonden met de Chromecast Audio. Meer over het apparaatje lees je in onze Chromecast Audio review.

Chromecast Audio bestellen: hier kun je terecht

De Chromecast Audio via diverse partijen verkrijgbaar. Hieronder vind je de goedkoopste aanbieders op een rijtje.

WinkelVerzendingVanafprijs
CoolblueGratis (binnen 24u)€39,-Bekijken
MediaMarktGratis (binnen 24u)€39,-Bekijken
Google Play StoreGratis (1-2 werkdagen)€39,-Bekijken
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast Audio
Google Chromecast Audio

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu