Chromecast kan na update worden bestuurd met tv-afstandsbediening

Redactie
17 maart 2015, 10:57
1 min leestijd
Chromecast kan na update worden bestuurd met tv-afstandsbediening

De Chromecast heeft een update van Google gekregen waardoor gebruikers de hdmi-stick voortaan kunnen besturen met de afstandsbediening van de tv. Het werkt echter niet met oudere tv’s.

Lees verder na de advertentie.

De update wordt op dit moment naar Chromecasts uitgerold, maar het kan even duren voordat je ‘m ontvangt. De  27946-firmware wordt gefaseerd verspreid, zoals bij elke update van Google. Je kunt de Chromecast opnieuw opstarten om het updateproces te forceren. Zo hebben sommigen al de update ontvangen.

Chromecast besturing nu ook via tv-afstandsbediening

De nieuwe Chromecast besturing werkt alleen met ietwat nieuwere tv’s, die de afgelopen jaren zijn gekocht. Deze tv’s beschikken veelal over hdmi-cec, een protocol dat ervoor zorgt dat een hdmi-ingang de tv  kan besturen. Als je een app met de Chromecast verbindt, kan de tv automatisch naar de juiste ingang voor de hdmi-stick schakelen. Dan weet je dat je over hdmi-cec beschikt.

Door de update voor de Chromecast wordt het mogelijk om via de afstandsbediening van de tv de Chromecast-stream te pauzeren, weer  verder te spelen of de volgende af te spelen. Deze instructies worden vervolgens aan de Chromecast doorgegeven, die de betreffende actie uitvoert. Hierdoor kun je met de tv-afstandsbediening zowel de tv als de Chromecast bedienen.

Chromecast kopen

De Chromecast is al twee jaar één van de favoriete gadgets van de Android Planet-redactie. We gebruiken ‘m veelvuldig voor het tonen van presentaties en foto’s, maar ook voor het streamen van video via YouTube, Netflix en Plex. Een Chromecast kopen kan al vanaf 35 euro.

Check ook onze lijsten met de beste Chromecast Android apps  en  7 handige Chromecast tips.

Bron: Medium
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast 2014
Google Chromecast 2014

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu