De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Eerste Chromecast custom rom nu te downloaden

Gijs Ettes
3 december 2013, 8:21
1 min leestijd
Eerste Chromecast custom rom nu te downloaden
Chromecast custom rom

Precies twee weken geleden maakten we kennis met de eerste Galaxy Gear rom. Sinds vandaag is echter ook de eerste Chromecast custom rom een feit: PwnedCast. Om de rom te kunnen installeren, moet de Chromecast echter geroot zijn en dat kan niet als je voorheen over-the-air updates van Google hebt geïnstalleerd. Heb je dit wel al gedaan, dan werkt het programma Flashcast, wat benodigd is om te rooten, namelijk niet meer.

Heb je de slimme hdmi-stick van Google niet geüpdatet, dan is het na root wel mogelijk om PwnedCast te installeren. De instructies hiervoor vind je via deze link. Dankzij PwnedCast is het mogelijk van meer streaming services gebruik te maken dan Google aanbiedt, aangezien applicaties van derde partijen niet door de fabrikant gecheckt en geblokkeerd worden.

Lees verder na de advertentie.

Zo werd de app Allcast wel door Google geblokkeerd en deze is zodoende voor gebruikers zonder custom rom niet meer te installeren. Dat is jammer, aangezien Allcast vrijwel alle streaming multimedia ondersteunt en de Chromecast stukken veelzijdiger maakt.

Lees meer over de Chromecast

Meer over de slimme hdmi-stick van Google lees je op de Chromecast toestelpagina. Daar vind je informatie over waar je de Chromecast kunt kopen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast 2014
Google Chromecast 2014

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu