De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Officiële Chromecast-app geüpdatet: eigen foto’s als achtergrond

Redactie
9 oktober 2014, 10:02
1 min leestijd
Officiële Chromecast-app geüpdatet: eigen foto’s als achtergrond
Chromecast eigen foto's

Het is door een app-update van de officiële app voortaan mogelijk dat de Chromecast eigen foto’s op het scherm toont. Het was echter al mogelijk om via apps van derden eigen foto’s als wallpaper op de Chromecast te tonen, maar door de update van de officiële Android-app van Chromecast kun je nu ook je eigen Google+ foto’s op het scherm laten zien. Handig als je bijvoorbeeld ook de back-upfunctie van Google+ Foto’s gebruikt.

Eigen foto’s is niet het enige dat de Chromecast voortaan kan tonen. Ook foto’s van de Google Open Gallery en het Google Cultural Institute kunnen als wallpaper worden ingesteld. Beide Google-diensten tonen foto’s van kunstwerken, wat een fraai gezicht is op jouw tv-scherm.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast eigen foto’s als achtergrond

Verder wordt het via de geüpdate Android-app mogelijk om foto’s van satellietbeelden als achtergrond in te stellen en het weer of de laatste headlines van Google Play Kiosk op de Chromecast te tonen. Het is tevens mogelijk dat er wordt gewisseld tussen foto’s van de Chromecast-eigenaar, kunstwerken of satellietbeelden.

De instellingen zijn in de nieuwe app onder de sectie ‘Backdrop’ te vinden. Hier kun je de personalisatie van de Chromecast naar eigen wens aanpassen.

Lees ook

Wil je de hdmi-stick van Google aanschaffen? Check de Chromecast kopen-pagina! Of bekijk onze uitgebreide lijst van Chromecast apps.  Check ook 7 handige Chromecast tips waarmee je alles uit de slimme hdmi-stick haalt!

Download

De officiële Chromecast-app is gratis in Google Play te downloaden en werkt logischerwijs alleen met de Chromecast.

Download Chromecast in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast 2014
Google Chromecast 2014

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu