De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google helpt ontwikkelaars Chromecast games maken

Erwin Vogelaar
4 december 2015, 14:15
1 min leestijd
Google helpt ontwikkelaars Chromecast games maken

Google helpt gamemakers om hun games speelbaar te maken via een Chromecast. Het apparaatje wordt nu nog voornamelijk gebruikt voor video en audio.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast games maken

Google helpt gamemakers om hun games speelbaar te maken op een Chromecast. De kleine Chromecast wordt nu voornamelijk nog gebruikt voor het streamen van video en audio, maar games zijn natuurlijk ook mogelijk. Hiervoor heeft Google een plugin gemaakt voor Unity, een van de populairste game engines waarmee een hoop Android-games gemaakt worden.

Het is een belangrijke stap van Google om games meer populair te maken op de Chromecast. Er zijn al wel games speelbaar op het grote scherm op deze manier, zoals deze titels, maar nog niet veel. Het enige wat ontwikkelaars nu hoeven te doen is de “Remote Display API” plugin aan te zetten, die onder andere te vinden is in de Unity store.

Chromecast games

Voor gamemakers is het mogelijk om hetzelfde beeld als op het Android-apparaat te tonen op de televisie, maar ook om compleet andere beelden te laten zien. Dit geeft de mogelijkheden voor allerlei nieuwe game-ervaringen waarmee twee schermen gebruikt worden. Dit is vergelijkbaar met spelen op de Wii U, de spelcomputer van Nintendo dat met twee schermen werkt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu