De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Chromecast al 650 miljoen keer gebruikt, opvolger in aantocht

Gijs Ettes
22 oktober 2014, 8:57
1 min leestijd
Chromecast al 650 miljoen keer gebruikt, opvolger in aantocht
Chromecast-gebruikers

Chromecast-gebruikers hebben tot op heden maar liefst 650 miljoen keer op de Cast-knop gedrukt, zo laat Mario Queiroz van Google weten aan GigaOm. Drie maanden geleden lag dat aantal nog op 400 miljoen, wat erop duidt dat de slimme hdmi-stick nog steeds erg populair is. In de VS verscheen de Chromecast medio 2013, maar in Nederland is het apparaatje pas sinds afgelopen maart verkrijgbaar. Hoeveel mensen momenteel de Chromecast gebruiken, is niet bekend.

Volgens Queiroz zijn er momenteel ruim 6000 ontwikkelaars bezig met het maken van meer dan 10.0000 apps voor het Google Cast-ecosysteem. Onder ontwikkelaars is het apparaatje dan ook populair, wat mede te danken is aan het feit dat Google een SDK voor de Chromecast ter beschikking heeft gesteld. In de toekomst wordt bovendien de Backdrop-functie aanpasbaar, zodat ontwikkelaars extra informatie kunnen toevoegen. Dankzij Backdrop kun je nu al eigen foto’s, kunst en satellietbeelden gebruiken als achtergrond voor de Chromecast.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast krijgt een opvolger

Zoals je ziet in ons overzicht met de beste Chromecast apps wordt de hdmi-stick steeds slimmer. Volgens Queiroz blijft het echter niet alleen bij nieuwe apps en functies. De Chromecast krijgt een opvolger, al zijn daar momenteel nog geen details over bekend.

Wil je zelf aan de slag met de hdmi-stick van Google, dan kun je bij onderstaande aanbieders terecht. Check ook onze Chromecast review om alles te weten te komen over de functies en mogelijkheden van de gadget.

Het laatste nieuws over de Chromecast

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast 2014
Google Chromecast 2014

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu