‘Gelekte foto’s: dit is de goedkopere Chromecast met Google TV’

Wouter Nijsen
12 september 2022, 11:07
2 min leestijd
‘Gelekte foto’s: dit is de goedkopere Chromecast met Google TV’

De goedkopere Chromecast met Google TV laat nu echt niet lang meer op zich wachten. Het streamingapparaatje is op gelekte foto’s te zien én er zijn specificaties verschenen.

Lees verder na de advertentie.

‘Chromecast HD met Google TV-foto’s gelekt’

Dat Google werkt aan een nieuwe, betaalbare Chromecast met Google TV is al een tijdje geen geheim meer. Nu zijn er echter ook foto’s van de streamingdongle gelekt door website TecnoBlog. Op de beelden zien we dat de Chromecast er precies hetzelfde uitziet als zijn voorganger.

Dat betekent dat de ‘Chromecast HD met Google TV‘, zoals het apparaatje zou gaan heten, weer een ovaal design heeft en in een witte kleur beschikbaar komt. Je sluit ‘m aan op een televisie via de hdmi-kabel aan de bovenkant en onderop zit een usb-c-aansluiting voor het stroom. De afstandsbediening zou precies dezelfde zijn als bij de huidige Chromecast met Google TV.


Het doorgaans betrouwbare 9to5Google meldt verder dat de nieuwe Chromecast een minder krachtige chip en minder werkgeheugen (1GB) krijgt. Het apparaatje kan ook maar in maximaal full-hd streamen, terwijl dit bij de huidige Chromecast met Google TV in 4K-kwaliteit is. Volgens een eerder gerucht kost de nieuwe dongle zo’n 40 euro, wat ‘m drie tientjes goedkoper zou maken dan de 4K-versie.

Tot slot zou de Chromecast HD een op Android 12 gebaseerde versie van Google TV draaien. Dat is fijn, want de huidige Chromecast moet het nog met het oude Android 10 doen. Google zou er bovendien met software-optimalisaties voor hebben gezorgd dat het de nieuwe Chromecast makkelijker (en vaker) kan updaten. De huidige versie heeft door de beperkte hoeveelheid opslag maar weinig software-updates ontvangen.

Over de Chromecast met Google TV

De Chromecast met Google TV is één van de fijnste gadgets die de zoekgigant de laatste jaren heeft uitgebracht. De streamingdongle lijkt in de basis op de ‘normale’ Chromecast, maar heeft veel meer functies. Zo kun je aan de slag met Google TV, een uitgebreide interface waar je apps op kan installeren.

Hierdoor hoef je niet vanaf je smartphone een Netflix-serie of HBO Max-film naar je televisie te streamen, maar open je simpelweg de app op je televisie. De Chromecast met Google TV geeft verder kijkaanbevelingen en je kan een lijst bijhouden met de films en series die je nog wil checken.

→ Lees meer in de Chromecast met Google TV review

Chromecast met Google TV: aan de slag met de nieuwe streaminggadget

Het laatste nieuws over Google:

Bronnen: 9to5Google, TecnoBlog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast met Google TV
Google Chromecast met Google TV

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu