‘Chromecast krijgt weerbericht en mogelijkheid om eigen foto’s te tonen’

Gijs Ettes
9 april 2014, 8:08
1 min leestijd
‘Chromecast krijgt weerbericht en mogelijkheid om eigen foto’s te tonen’
Chromecast homescreen

Het Chromecast homescreen wordt mogelijk binnenkort voorzien van een weerbericht en een eendaagse voorspelling die zijn  gebaseerd op de locatie van gebruikers. Dat ontdekte een Reddit-gebruiker bij het doorspitten van de broncode van Googles slimme hdmi-dongel. De gebruiker kwam in de html-code enkele verwijzingen en mogelijke pictogrammen tegen die worden gebruikt in de weer-app. Naar verluidt is Google aan het experimenteren met het Chromecast homescreen om te kijken of het meer kan tonen dan alleen fraaie achtergronden en de tijd. Ook het weergeven van eigen foto’s wordt genoemd, al kan Google niet bevestigen of deze funtionaliteit er op korte termijn aankomt.

Google geeft zelf aan dat het bedrijf continu experimenteert met nieuwe features, maar dat er nu niets is om aan te kondigen. Momenteel is het enkel met apps van derde partijen, zoals Weerplaza TV, mogelijk om het weerbericht via de Chromecast te tonen op je televisie.

Lees verder na de advertentie.

chromecast homescreen

Het apparaatje is sinds medio vorige maand ook eindelijk verkrijgbaar in Nederland en België. De Chromecast adviesprijs bedraagt 35 euro, waarvoor je een slimme hdmi-stick krijgt waarmee je content van bijvoorbeeld YouTube, Netflix en Plex kunt tonen op je televisie. Daarnaast kun je vanaf je pc of Mac tabbladen van Chrome ‘casten’ naar de Chromecast. Het instellen van het apparaat gaat simpel; even in je tv pluggen, verbinden met je wifi-netwerk en je kunt naar hartenlust je favoriete films, series, foto’s en muzieknummers op de tv afspelen.

Het laatste Chromecast nieuws

Wil je de hdmi-stick van Google aanschaffen? Check de Chromecast kopen-pagina! Of bekijk onze uitgebreide lijst van Chromecast apps. En heb je de combinatie van Plex Chromecast al geprobeerd?

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast 2018
Google Chromecast 2018

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu