Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Waarom je je Android-hotspot niet meer voor je Chromecast kunt gebruiken

Thomas Haenen
6 juni 2017, 9:10
2 min leestijd
Waarom je je Android-hotspot niet meer voor je Chromecast kunt gebruiken

Google heeft een update uitgebracht voor Android-smartphones, die ervoor zorgt dat je je mobiele internet niet meer kan gebruiken om te streamen met een Chromecast.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast blokkeert mobiele hotspot

Met de Chromecast kun je elke televisie veranderen in een mediaspeler. De handige gadget is daarmee ook ideaal voor op vakantie. Zit je deze zomer in een hotel of bungalow met televisie? Neem je Chromecast mee en je kunt ook op je vakantie-adres lekker blijven bingen op Netflix.

Natuurlijk heb je voor het gebruik van de Chromecast wel een wifi-verbinding nodig. Helaas is dat lang niet altijd beschikbaar in elk hotel. Met steeds grotere databundels en de mogelijkheid om je mobiele abonnement zonder extra kosten in het buitenland te gebruiken, zou je kunnen overwegen om je telefoon als hotspot in te zetten voor de Chromecast. Helaas heeft Google daar een stokje voor gestoken.

Chromecast hotspot

Het bedrijf heeft deze week een update uitgebracht voor Google Play Services. Na het installeren van versie 11.0.55 kun je de Chromecast niet meer gebruiken in combinatie met je mobiele hotspot.

Nadat gebruikers de aanpassing opmerkten, verschenen er al snel een groot aantal klachten op Googles Chromecast-forum. Een verklaring van Google kwam al snel, in de vorm van een reactie van een moderator. “Mobiele hotspots worden niet officieel ondersteund door de Chromecast. De mediaspeler vereist toegang tot een beveiligd draadloos netwerk om goed te kunnen werken,” aldus de medewerker.

Dat suggereert dat de update bewust beleid van Google doorvoert. Dat de Chromecast met hotspots werkte, was slechts een foutje dat nu is aangepakt – het bedrijf acht de netwerken niet veilig genoeg voor de mediaspeler.

Chromecast hotspot-block terugdraaien

Mocht je per se je mobiele internet willen blijven gebruiken voor je Chromecast, dan zit er maar één ding op. Door een oudere versie van de Google Play Services op je smartphone te installeren, kun je nog aan de slag. Je loopt dan wel de laatste beveiligingsupdates voor Android mis. Ook zal je toestel op de achtergrond automatisch nieuwere versies proberen te installeren.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast
Google Chromecast

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu