Chromecast kopen in Nederland nu mogelijk via Amazon (update)

Gijs Ettes
8 oktober 2013, 16:41
1 min leestijd
Chromecast kopen in Nederland nu mogelijk via Amazon (update)
chromecast kopen in nederland

Een Chromecast kopen op Amazon en deze importeren naar Nederland is vanaf nu mogelijk. Voorheen was het lastig om de slimme hdmi-stick van Google te importeren uit de Verenigde Staten, maar dat is sinds kort stukken eenvoudiger geworden, zo meldt AndroidCentral.

Het apparaatje, dat onder andere Netflix en Google Play Music ondersteunt, kost omgerekend zonder verzendkosten en invoerrechten zo’n 26 euro.

Lees verder na de advertentie.

De Chromecast kan vooralsnog overweg met een beperkt aantal diensten waaronder Netflix, YouTube en Google Play Music. Vorige week gaven RTL en NPO echter aan te werken aan Chromecast-ondersteuning. Voor de NPO komt deze er mogelijk in 2014, zo liet Esther Laan van de NPO weten in gesprek met AndroidPlanet. Bij RTL ligt Chromecast ook in de planning, maar het mediabedrijf geeft nog niet aan wanneer een precieze release verwacht mag worden.

Chromecast kopen: goede zet?

De Chromecast is, na de geflopte Nexus Q, Googles nieuwe poging om de wereld van mediaspelers te veroveren. De dongle verbindt via hdmi met je tv en streamt content van verschillende diensten naar je televisie.

Op de achtergrond draait een aangepaste versie van het Google Chrome OS met ondersteuning voor 2.4GHz-wifi-netwerken. Dat laatste is nodig omdat Chromecast samenwerkt met de cloud al alle multimedia die je naar het apparaat streamt via de servers van Google wordt ingeladen. Dit werkt allemaal vlot en probleemloos, zoals ook valt te lezen in onze Chromecast review.

Update: Meerdere gebruikers melden problemen met het bestellen van een Chromecast via Amazon. Amazon heeft inderdaad de voorwaarden aangepast en laat bestellingen van de Chromecast buiten de Verenigde Staten niet meer toe.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast
Google Chromecast

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu