ChromeCast ondersteunt wél lokale video’s: mediaspeler weer interessant
Redactie

ChromeCast lokale videoDe ChromeCast lokale video’s worden volgens Google wel door de mediaspeler ondersteund. En dat is goed nieuws, want eerder meldde ontwikkelaar Koushik Dutta dat de dongel die je via hdmi met je tv verbindt door een update geen lokale content meer kon afspelen. Google bevestigt vandaag dat de update per ongeluk de mogelijkheid heeft verwijderd voor enkele apps als AllCast om lokale video naar ChromeCast te streamen.

Update: Lees onze uitgebreide Chromecast review.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


“We zijn verheugd om meer inhoud naar ChromeCast te brengen en willen graag alle soorten applicaties, waaronder die voor lokale content, ondersteunen. De Google Cast SDK, die we net in een developer preview hebben uitgebracht voor vroege ontwikkeling en testen, verkeert op dit moment nog in een te vroeg stadium. Wij verwachten dat de SDK zal blijven veranderen voordat we de developer preview lanceren, en willen een geweldige ervaring voor gebruikers en ontwikkelaars bieden waarmee ze nieuwe apps kunnen ontwikkelen”, aldus Google tegenover The Verge.

ChromeCast: wat is het eigenlijk?

De ChromeCast is een dongel die in de HDMI-poort van een tv wordt gestoken. Het apparaat streamt rechtstreeks via wifi van het internet, bijvoorbeeld via apps als YouTube, Netflix en Google Play Movies & Tv. De twee laatstgenoemden zijn nog niet in Nederland beschikbaar. Velen die de ChromeCast hebben geïmporteerd, kunnen bijvoorbeeld (nog) niet van die diensten gebruikmaken. Het is daarom erg belangrijk dat Google gebruikers toestaat om ChromeCast lokale video’s te laten streamen.

ChromeCast heeft een prijskaartje van 35 dollar en is vooralsnog alleen in de Verenigde Staten te koop.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.