De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

ChromeCast ondersteunt wél lokale video’s: mediaspeler weer interessant

Redactie
27 augustus 2013, 17:43
1 min leestijd
ChromeCast ondersteunt wél lokale video’s: mediaspeler weer interessant
ChromeCast lokale video

De ChromeCast lokale video’s worden volgens Google wel door de mediaspeler ondersteund. En dat is goed nieuws, want eerder meldde ontwikkelaar Koushik Dutta dat de dongel die je via hdmi met je tv verbindt door een update geen lokale content meer kon afspelen. Google bevestigt vandaag dat de update per ongeluk de mogelijkheid heeft verwijderd voor enkele apps als AllCast om lokale video naar ChromeCast te streamen.

Update: Lees onze uitgebreide Chromecast review.

“We zijn verheugd om meer inhoud naar ChromeCast te brengen en willen graag alle soorten applicaties, waaronder die voor lokale content, ondersteunen. De Google Cast SDK, die we net in een developer preview hebben uitgebracht voor vroege ontwikkeling en testen, verkeert op dit moment nog in een te vroeg stadium. Wij verwachten dat de SDK zal blijven veranderen voordat we de developer preview lanceren, en willen een geweldige ervaring voor gebruikers en ontwikkelaars bieden waarmee ze nieuwe apps kunnen ontwikkelen”, aldus Google tegenover The Verge.

Lees verder na de advertentie.

ChromeCast: wat is het eigenlijk?

De ChromeCast is een dongel die in de HDMI-poort van een tv wordt gestoken. Het apparaat streamt rechtstreeks via wifi van het internet, bijvoorbeeld via apps als YouTube, Netflix en Google Play Movies & Tv. De twee laatstgenoemden zijn nog niet in Nederland beschikbaar. Velen die de ChromeCast hebben geïmporteerd, kunnen bijvoorbeeld (nog) niet van die diensten gebruikmaken. Het is daarom erg belangrijk dat Google gebruikers toestaat om ChromeCast lokale video’s te laten streamen.

ChromeCast heeft een prijskaartje van 35 dollar en is vooralsnog alleen in de Verenigde Staten te koop.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast 2018
Google Chromecast 2018

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu