De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Chromecast met Google TV: stukje veiliger dankzij nieuwste update

Colin Baak
14 april 2023, 11:04
2 min leestijd
Chromecast met Google TV: stukje veiliger dankzij nieuwste update

Google bracht in februari al een update uit voor de Chromecast met Google TV en nu rolt er weer eentje uit. Dankzij de nieuwe software is het apparaatje weer iets veiliger. Ook is er een update te downloaden voor de afstandsbediening.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast met Google TV: beveiligingspatch van januari

Google Chromecast met Google TV

Heb je de 4K-versie van de Chromecast met Google TV? Dan is het mogelijk om nieuwe software te downloaden voor de slimme streamingdongle. De update met versienummer STTE.221215.004.A1 is zo’n 150MB groot en nu beschikbaar. Voor de hd-variant van de tv-stick is geen update beschikbaar.

Met de update wordt de mediaspeler weer iets veiliger, want de beveiligingspatch van januari 2023 is toegevoegd. De dongle was nog voorzien van de patch van oktober. Google heeft nog geen changelog online gezet, waarin we precies kunnen lezen wat de verdere veranderingen zijn. Wel spreekt de fabrikant van ‘bugfixes en prestatieverbeteringen’.

Wil je de Chromecast met Google TV updaten? Volg dan onderstaande stappen.

  1. Tik rechtsboven op je profielfoto op de Chromecast met Google;

    Open vervolgens de instellingen.

  2. Navigeer naar ‘Systeem > Over > Systeemupdate’;

  3. Je Chromecast controleert nu of er updates beschikbaar zijn;

  4. Download en installeer de nieuwst software.

Ook nieuwe software voor afstandsbediening

9to5Google meldt ook dat er nieuwe software beschikbaar is voor de Chromecast-afstandsbediening, maar details daarover zijn ook nog onbekend. Lees trouwens ook: Zo programmeer je een Chromecast-afstandsbediening. Daarin leggen we uit hoe je verschillende knoppen een zelfgekozen functie geeft. Handig als je bijvoorbeeld geen Netflix gebruikt, want de afstandsbediening heeft wel een specifieke knop om die dienst snel te starten.

Welke Chromecast past bij mij?

In Nederland kun je kiezen uit twee Chromecast-modellen. Zo is er de normale Chromecast met Google TV, die te koop is voor zo’n vier tientjes. Deze zogenaamde hd-versie kan beelden streamen met een maximale resolutie van 1920 bij 1080 pixels, oftewel full-hd. De duurdere 4K-variant kan overweg met beelden met een hogere resolutie. Dat apparaatje is ook een stukje duurder en kost zo’n 70 euro.

We hebben beide Chromecasts uiteraard uitgebreid getest. In onderstaande video nemen we alles met je door, waardoor je binnen enkele minuten volledig bent bijgepraat.

Chromecast met Google TV (HD) review: hoe bevalt de nieuwe Chromecast?

Het laatste nieuws over de Chromecast:

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast met Google TV
Google Chromecast met Google TV

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu