Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Dit is de nieuwe Chromecast met Google TV en afstandsbediening’

Michel van 't Klaphek
18 september 2020, 15:29
2 min leestijd
‘Dit is de nieuwe Chromecast met Google TV en afstandsbediening’

Nieuwe foto’s laten zien hoe de nieuwe Chromecast met Google TV eruitziet. De Google-gadget krijgt een afstandsbediening, wordt waarschijnlijk eind deze maand gepresenteerd en belooft duurder te worden dan zijn voorganger.

Lees verder na de advertentie.

Foto’s: Dit is de Chromecast met Google TV en afstandsbediening

De foto’s zijn gedeeld door Roland Quandt, die voor het zeer betrouwbare WinFuture schrijft. Aangezien de opkomende Chromecast de afgelopen maanden al veelvuldig is gelekt, komen we weinig vernieuwingen tegen. Wel is het de eerste keer dat er daadwerkelijke productfoto’s in hoge kwaliteit zijn gedeeld.

Belangrijkste kenmerken van de nieuwe Chromecast:

  • Opvolger van Chromecast uit 2018
  • Wordt geleverd inclusief afstandsbediening
  • Draait op Google TV
  • Onthulling vermoedelijk eind september
  • Vermoedelijke adviesprijs tussen de 50 en 100 euro

De nieuwe Chromecast wordt niet met Android TV geleverd, maar met Google TV. Het besturingssysteem voor Googles hdmi-dongle heeft namelijk een naamsverandering ondergaan, aldus Quandt.

Je sluit het apparaatje, dat iets groter lijkt te zijn dan de Chromecast uit 2018, aan op de achterkant van een tv. Vervolgens kun je aan de slag met allerlei smart tv-functies, bijvoorbeeld het kijken van YouTube-filmpjes. Deze stream (of “cast”) je met een smartphone.

Standaard afstandsbediening

Voor het eerst kun je alle films, muziek en video’s ook met een bijgeleverde afstandsbediening bedienen. Er zitten in totaal acht knoppen op de ‘remote’. Hiermee kun je onder meer de Google Assistent oproepen, direct Netflix opstarten of naar YouTube gaan.

Ook is het mogelijk om met één druk op de knop het thuisscherm te openen en het geluid te dempen. Uiteraard kun je de nieuwe Chromecast ook direct uitzetten met de afstandsbediening.

Tot slot denkt Quandt dat de “Chromecast met Google TV”, zoals het apparaatje volgens hem verkocht gaat worden, eind september het levenslicht ziet. Qua prijs kan het nog alle kanten op. De Duitse journalist weet zeker dat het apparaatje minder dan 100 euro gaat kosten. Sommige van zijn bronnen claimen echter dat de nieuwe Chromecast rond de 50 euro gaat kosten.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe Google-gadget? Meld je dan aan voor de Android Planet-nieuwsbrief, download onze gratis Android-app of blijf de site checken. Onze redactie zit bovenop al het Android-nieuws en praat jou straks als eerst bij over de nieuwe Chromecast.

Het laatste nieuws over de Chromecast

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast
Google Chromecast

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu