Chromecast met Google TV streamt nu beelden van de Nest Cam naar je televisie

Mike Peek
30 juli 2022, 10:13
2 min leestijd
Chromecast met Google TV streamt nu beelden van de Nest Cam naar je televisie

Heb jij een Google Nest Cam en wil je de beelden daarvan op het grote scherm bekijken? Dat is nu mogelijk. De Chromecast met Google TV kan de feed van alle Nest-camera’s namelijk weergeven op je televisie.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk beelden van je Nest op de Chromecast

Met een Nest Cam of Nest Doorbell zie je precies wat er zich in of rond je huis afspeelt. Normaal gesproken check je de beelden van deze beveiligingscamera’s op je smartphone of Google Nest Hub. Maar wat als je ze liever op je televisie bekijkt? Google rolt deze week een update uit die dat mogelijk maakt. Vanaf nu kun je de beelden van de Nest-camera’s streamen naar je Chromecast met Google TV.

Als je Netflix en andere streamingdiensten helemaal hebt uitgekeken, kun je voortaan kiezen voor een andere vorm van entertainment: controleren of er misschien een hond voor je deur staat. Alle Nest-camera’s worden ondersteund. Het maakt niet uit of je een model hebt dat op een batterij werkt of de camera hebt aangesloten op het lichtnet.

Chromecast met Google TV Nest

De zoekgigant rolt deze update de komende dagen uit naar alle Chromecasts met Google TV. De beelden bekijken is heel eenvoudig: je gebruikt de microfoon in de afstandsbediening van je Chromecast om te zeggen welke camera je op je televisie wil bekijken. Je kunt ook de Nest Hub of Nest Audio gebruiken om de feed met een spraakcommando naar je tv te sturen.

Dit moet je weten over de Chromecast met Google TV

Je kunt de Nest Cams alleen gebruiken in combinatie met de Chromecast met Google TV. Oudere Chromecasts worden helaas niet ondersteund.

Hoewel dit apparaatje al uit 2020 stamt, is hij pas sinds kort officieel in Nederland verkrijgbaar. Net als eerdere varianten gebruik je de Chromecast met Google TV om beelden van je smartphone of computer naar je televisie te streamen. Nieuw is dat dit model ook een complete smart tv-interface op je televisie tovert, inclusief apps en aanbevelingen.

→ Lees ook: Overzicht: de 12 meest gestelde vragen over de Chromecast

Chromecast met Google TV: aan de slag met de nieuwe streaminggadget

Lees het laatste nieuws over Google:

Bron: Google
Bron afbeelding:
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast met TV
Google Chromecast met TV

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu