‘Chromecast met Google TV krijgt nieuwe afstandsbediening’

Wouter Nijsen
8 september 2023, 10:58
2 min leestijd
‘Chromecast met Google TV krijgt nieuwe afstandsbediening’

De nieuwe Chromecast met Google TV krijgt een verbeterde afstandsbediening. Check hier hoe de nieuwe remote eruit komt te zien.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Chromecast met Google TV-afstandsbediening

In de bèta van Android TV 14 zijn beelden gevonden van een nieuwe afstandsbediening voor de Chromecast met Google TV. Dat meldt 9to5Google. De nieuwe remote is waarschijnlijk bedoeld voor een verbeterde versie van de Chromecast, die begin dit jaar opdook. Sindsdien hebben we echter weinig over het apparaatje gehoord.

Nieuwe afstandsbediening van de Chromecast met Google TV

Zoals je op de afbeelding hiernaast ziet, is de knoppenindeling op de afstandbediening anders dan bij de huidige remote. Zo zien we aan de linkerkant vier knoppen onder elkaar, en aan de rechterkant een grotere button. Dit zijn waarschijnlijk de volumeknoppen, die bij de huidige Chromecast-afstandsbediening aan de zijkant zitten.

Vooral opvallend is het knopje met het sterretje rechtsonder. Deze nieuwe ‘Magic’-button zou je zelf kunnen koppelen aan een app. Zo kun je bijvoorbeeld in één keer Spotify of HBO Max opstarten. Op de huidige Chromecast-afstandsbediening zijn er al buttons om de YouTube- en Netflix-app te openen. Deze kun je overigens via een omweg een andere functie geven.

Over de nieuwe Chromecast is verder erg weinig bekend. We weten dan ook niet wanneer het nieuwe apparaatje wordt aangekondigd. Op 4 oktober vindt een groots Made by Google-event plaats, maar de kans lijkt klein dat de verbeterde streamingdongle hier wordt getoond. Het evenement staat daarentegen in het teken van de Google Pixel 8, Pixel 8 Pro en Pixel Watch 2.

De Chromecast met Google TV in Nederland

De verwachting is dat het streamingapparaatje de originele Chromecast met Google TV uit 2020 opvolgt en snellere hardware heeft. Vorig jaar bracht Google de goedkopere Chromecast met Google TV (HD) uit. Zoals de naam al verklapt, streamt deze dongle in full-hd-kwaliteit (1080p). De ‘reguliere’ Chromecast ondersteunt ook 4K-beelden.

De 4K-versie van de Chromecast heeft een adviesprijs van 69,99 euro, terwijl de HD-variant voor 39,99 euro wordt verkocht. De streamingapparaatjes zijn echter regelmatig in de aanbieding. Op de Chromecast kun je de apps van alle bekende streamingdiensten installeren. Denk aan Netflix, HBO Max, Disney Plus, Videoland, SkyShowtime, Pathé Thuis en Prime Video.

→ Chromecast met Google TV (4K) review: aan de slag met de streaminggadget
→ Chromecast met Google TV (HD) review: goedkoper, maar niet minder goed

Chromecast met Google TV (HD) review: hoe bevalt de nieuwe Chromecast?

Lees meer Google-nieuws:

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast met Google TV (HD)
Google Chromecast met Google TV (HD)

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu