De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Schrijf je nu in voor het Chromecast-previewprogramma

Erwin Vogelaar
13 september 2016, 21:03
2 min leestijd
Schrijf je nu in voor het Chromecast-previewprogramma

Je kunt je nu inschrijven voor het Chromecast-previewprogramma, zodat je als eerste nieuwe functies kunt proberen.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-previewprogramma

Het is nu mogelijk om je in te schrijven voor het Chromecast-previewprogramma. Dit doe je door in de Cast-app bij Apparaten te kijken. Daar kun je naar de Apparaatinstellingen gaan, om vervolgens op Previewprogramma te tikken. Doe je dit, dan krijg je nieuwe functies voor je Chromecast eerder dan andere gebruikers. Uiteraard hoopt Google dat je bij deelname ook feedback geeft over de nieuwe functies.

Nieuwe functies zullen niet stilletjes worden toegevoegd, want je krijgt elke keer een e-mail als er nieuwe preview-firmware gebruikt kan worden. Na het inschrijven krijg je ook direct een e-mail waarin kort wordt uitgelegd wat het voordeel van het Chromecast-previewprogramma is. Tevens vertelt Google dat het e-mails gaat sturen met updates en geeft het de locatie waar je feedback en eigen ideeën kunt achterlaten. Op dit moment lijkt er echter nog geen preview-versie beschikbaar te zijn, maar dat zal niet lang meer duren.

De kans is groot dat Google op 4 oktober een nieuwe versie van de Chromecast gaat onthullen, eentje die 4K-resolutie aankan. Daarnaast zal op die dag ook de definitieve versie van Google Home en waarschijnlijk de Pixel en Pixel XL van HTC onthuld worden. Een mooie dag om in je agenda te zetten dus. De nieuwe Chromecast zou de vierde versie zijn. In 2014 kwam de eerste Chromecast uit, in 2015 verscheen de tweede Chromecast met betere connectiviteit en er is tevens een Chromecast Audio om naar elke speaker je digitale muziek te kunnen sturen. Tussen de Chromecast uit 2014 en 2015 zit een groot verschil qua design. Het is nog niet bekend of Google voor de 2016-versie ook voor een nieuw design gaat, of gewoon bij de discvorm blijft die de 2015-versie kenmerkt.

Lees het laatste nieuws over Chromecast

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu