Storing: NPO en NLZiet via Chromecast streamen werkt niet meer – update

Michel van 't Klaphek
24 april 2019, 19:42
2 min leestijd
Storing: NPO en NLZiet via Chromecast streamen werkt niet meer – update

Kun je het journaal niet kijken via je Chromecast? Of werkt NLZiet niet meer? Dat kan kloppen. Veel kijkers hebben last van een Chromecast-storing waardoor programma’s van de NPO en NLZiet streamen niet mogelijk is. Er wordt gewerkt aan een oplossing.

Lees verder na de advertentie.

Update 25 april, 15.40 uur: de problemen met het streamen via de NPO Start- en NLZiet-app zijn inmiddels opgelost. Op de officiële Twitter-pagina van de NPO is te lezen dat de problemen zijn verholpen.

Chromecast-storing NPO en NLZiet

De laatste Chromecast-update van Google zorgt bij veel NPO- en NLZiet-kijkers voor problemen. Op de officiële supportpagina van de NPO valt te lezen dat het om de patch van 23 april gaat.

“Sinds de software-update van Google van dinsdag 23 april werkt onze NPO Start-app niet meer in combinatie met Chromecast”, aldus de website. “Het is momenteel dan ook niet mogelijk om onze uitzendingen via Chromecast te bekijken.” De NPO biedt excuses aan voor het ongemak en zegt druk in de weer te zijn met een oplossing.

Chromecast 2018 officieel

De schuld lijkt bij Google te liggen, en niet bij de NPO of NLZiet. Het maakt niet uit of je gratis naar programma’s van de Nederlandse omroep kijkt, of betaald voor NPO Plus. Op Twitter melden sommige mensen dat ze wel kunnen verbinden met hun Chromecast, maar dat er na eventuele reclames geen film, programma of serie volgt.

Dit kun je wél met je Chromecast kijken

Het is niet duidelijk of alle Chromecast-modellen last hebben van de storing. Bij mijn eigen eerste generatie dongle is streamen in ieder geval niet meer mogelijk. De storing lijkt rond dinsdagavond 23 april om 21:00 uur te zijn begonnen. Op Twitter meldt de NPO dat men niet kan inschatten wanneer het probleem verholpen is, omdat een Google-update de problemen veroorzaakt. NLZiet zegt contact te hebben opgenomen met het zoekmachinebedrijf.

NPO en NLZiet kijken zit er dus voorlopig even niet in, maar ook daarbuiten is er genoeg moois te kijken en luisteren. Check voor inspiratie onze wekelijkse Chromecast-tips. Met de maandelijkse Netflix-tips hoef je je evenmin te vervelen.

Lees meer over de Google Chromecast:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast 2018
Google Chromecast 2018

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu