Chromecast-gids van februari: 5 kijk- en luistertips

Erwin Vogelaar
12 februari 2018, 19:15
4 min leestijd
Chromecast-gids van februari: 5 kijk- en luistertips

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je eigenlijk? Maandelijks geven we je enkele actuele steamingtips. In onze Chromecast-tips van februari: Olympische Spelen, IT, Black Panther en meer.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips februari: Olympische Spelen, IT en Black Panther

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker, bekijk en luister je media van je smartphone op een ander apparaat. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook een Chromecast-gids. Hierin geven we enkele actuele tips met leuke dingen om te kijken of luisteren. Zowel gratis als bij betaalde diensten.

Kijken: NOS Olympische Spelen Openingsceremonie (NPO)

Of je nou wat met sport hebt of niet: de openingsceremonie van de Olympische Spelen is altijd de moeite waard. Bij de Winterspelen in Pyeongchang is het niet anders. In deze indrukwekkende ceremonie met strakke choreografie krijg je niet alleen veel mee van de Koreaanse cultuur, maar het is ook een technologisch spectakel. Meer dan duizend drones ondersteunen de ceremonie met een waanzinnig lichtspektakel.

chromecast-tips februari

Deze uitzending kijk je via deze link of via de NPO Start-app. Vanuit de app is het makkelijk om de uitzending naar je Chromecast te sturen. Met een NPO Plus-account van 2,95 euro per maand kun je ook in hd-kwaliteit kijken.

Download NPO Start in Google Play (gratis)

Kijken: High Maintenance (Ziggo Movies & Series XL)

HBO-serie High Maintenance is bijzonder. De rode draad is The Guy, een wietdealer die bij allerlei mensen over de vloer komt. De serie gaat echter niet over hem, maar om de verhalen van die mensen. Het tweede seizoen is net begonnen en elke week is een nieuwe aflevering te zien. Voornamelijk de eerste episode is bijzonder, met een unieke blik op Amerika in de dagen nadat Trump is gekozen als president. Je kunt prima met deze aflevering beginnen, omdat de verhalen grotendeels los van elkaar staan.

High Maintenance kijk je met een Movies & Series XL-abonnement bij Ziggo. De eerste maand is gratis, maar daarna kost het 11,95 euro per maand. Hierdoor heb je wel toegang tot de nieuwste series van HBO zoals Game of Thrones en Westworld. De serie kijk je vervolgens via de Ziggo GO-app.

Download Ziggo GO in Google Play (gratis)

Luisteren: Man Met de Microfoon (podcast)

De Nederlandse podcast Man Met de Microfoon wordt gemaakt door radiomaker Chris Bajema, die met zijn oranje bus door zijn buurt rijdt op zoek naar verhalen. Elke aflevering heeft een thema. De nieuwste is “IJsvrij”, maar ook de oudere afleveringen zijn fijn om terug te luisteren. Stuur de afleveringen via een podcast-app naar een speaker en geniet een uurtje van goed gemaakte radio wanneer het jou uitkomt.

IJsvrij van Man Met de Microfoon vind je via deze link in onze favoriete podcast-app Pocket Casts.

Download Pocket Casts in Google Play (2,99 euro)

Kijken: IT (Play Movies)

Kinderen beginnen te verdwijnen in een klein Amerikaans stadje. De moordende clown Pennywise is namelijk terug in een nieuwe versie van horrorfilm IT. Een ander groepje kinderen, elk in strijd met horror in hun eigen leven, gaat op onderzoek uit om Pennywise te stoppen. Verwacht een hoop schrikmomenten en de sfeer van Stranger Things.

Vind IT in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel via de Google Play Films-app. De film huur je voor 3,99 euro, of koop je voor 11,99 euro.

Download Google Play Films in Google Play (gratis)

Luisteren: Black Panther The Album (Spotify)

De nieuwe Marvel-blockbuster Black Panther draait deze week in de bioscoop. Wil je alvast in de stemming komen, of juist nagenieten? Dan moet je echt de soundtrack van Kendrick Lamar luisteren, waarin hij samenwerkt met onder andere The Weeknd, SZA, Khalid en James Blake. Het album is op verschillende plekken te beluisteren, maar het makkelijkst is via Spotify.

Download Spotify in Google Play (gratis)

Ook tof: Netflix-tips

Maandelijks zetten we ook vijf Netflix-tips voor je op een rijtje, met de beste nieuwe series van de afgelopen maand. Deze zijn uiteraard ook goed via een Chromecast te bekijken. Check onze Netflix-tips van januari 2018.

Google Chromecast

Google Chromecast prijzen vergelijken

Bekijk product
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast
Google Chromecast

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu