Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Chromecast-tips van maart: 5 kijk- en luistertips

Erwin Vogelaar
20 maart 2018, 19:12
4 min leestijd
Chromecast-tips van maart: 5 kijk- en luistertips

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? In onze Chromecast-tips van maart: Thor Ragnarok, Wie is de Mol? en meer.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips van maart 2018

Met een Chromecast in je televisie of Chromecast Audio in je speaker, bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom nu een Chromecast-gids. Hierin geven we enkele actuele tips met leuke dingen om te kijken of te luisteren. Zowel gratis als bij betaalde diensten.

Kijken: Thor Ragnarok (Play Movies)

Inmiddels heb je vast de Avengers: Infinity War-trailer gezien (zo niet: klik hier!). Voordat je deze film in de bioscoop kijkt, moet je eerst Thor Ragnarok gezien hebben. Filmmaker Taika Waititi heeft van dit derde deel een waanzinnige, originele en voornamelijk erg komische film gemaakt.

Het is een kleurrijk geheel, waarin Thor het opneemt tegen Hella, de godin van de dood. Daarin wordt hij bijgestaan door zijn broer Loki, Hulk en de stoere krijger Valkyrie. Ook al vond je de vorige Thor-films niets: deze wil je niet missen. Met onder andere Cate Blanchett, Jeff Goldblum en een geinige rol voor Waititi zelf.

Vind Thor Ragnarok in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel via de Google Play Films-app. Die vind je in de Play Store via onderstaande link. De film huur je voor 3,99 euro, of koop je voor 13,99 euro.

Download Google Play Films in Google Play (gratis)

Kijken: Alle molacties Wie is de Mol? 2018 (YouTube)

De nieuwste serie van Wie is de Mol? is voorbij en inmiddels weet je vast wel wie de mol was. Het leukste is dan om te zien welke molacties de mol allemaal heeft gedaan. Nu kun je op NPO de finale aflevering bekijken (via deze link), maar in onderstaande YouTube-video zijn alle molacties achter elkaar geplakt, zonder gepraat er tussendoor. Kijk je deze video, dan ben je weer helemaal bij.

https://www.youtube.com/watch?v=z2h9gP74lw8

Luisteren: Beautiful Stories From Anonymous People (podcast)

In deze podcast (afgekort tot Beautiful/Anonymous) praat komiek Chris Gethard elke week een uur lang met iemand die op dat moment belt en wat te vertellen heeft. Chris mag zelf niet ophangen en na een uur wordt de verbinding verbroken. Dit format resulteert elke week in een bijzonder uur luisterplezier, waarin je leert over de levens van andere personen. De podcast heeft de afgelopen maand zijn honderdste aflevering gehaald. Een mijlpaal. We hopen dat Chris nog lang doorgaat.

De podcast vind je via deze link in onze favoriete podcast-app Pocket Casts. De app zelf vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in Google Play (2,99 euro)

Luisteren: Kim Hoorweg – Untouchable (Spotify)

De Nederlandse Kim Hoorweg heeft duidelijk talent. Voor dit jazzalbum schreef ze niet alleen de liedjes, maar maakte ze ook de coverart. Tevens produceerde Hoorweg het album zelf en geeft ze het uit via haar eigen label. Maar belangrijker: het album luistert lekker weg met fijne liedjes en een mooie stem.

Download Spotify in Google Play (gratis)

Kijken: Bed & Breakfast (NPO)

NPO dreigt het programma Bed & Breakfast van de buis te halen, dus mogelijk is dit het laatste seizoen ooit. Dat zou eeuwig zonde zijn, want het programma is fantastisch. Eigenaren van een Bed & Breakfast gaan bij elkaar een nachtje op bezoek, om te oordelen over de concurrentie. Het is het meest kneuterige, maar ook hilarische programma, waarin de bijzondere mensen hun kritiek zo vriendelijk mogelijk proberen te verwoorden. Dat levert de meest ongemakkelijke en grappige televisie op.

Bed & Breakfast kijk je via deze link of via de NPO Start-app die je via onderstaande link in de Play Store vindt. Vanuit de app is het makkelijk om de uitzending naar je Chromecast te sturen. Met een NPO Plus-account van 2,95 euro per maand kun je ook in hd-kwaliteit kijken.

Download NPO Start in Google Play (gratis)

Ook tof: Netflix-tips

Maandelijks zetten we ook vijf Netflix-tips voor je op een rijtje, met de beste nieuwe series van de afgelopen maand. Deze zijn uiteraard ook goed via een Chromecast te bekijken via de Netflix-app.

Check onze Netflix-tips van de afgelopen maanden

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu