De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Chromecast-tips van week 16: 5 kijk- en luistertips om te streamen

Erwin Vogelaar
18 april 2018, 19:06
4 min leestijd
Chromecast-tips van week 16: 5 kijk- en luistertips om te streamen

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 16 onder andere Waylon, The Greatest Showman en een prijswinnende podcast.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 16: Waylon, Bob en Todrick

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker, bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips. Zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Kijken: The Greatest Showman (Play Movies)

Musicalfilm The Greatest Showman is nu te streamen. De film volgt P.T. Barnum, gespeeld door Hugh Jackman, een oplichter die een grootse circusshow wil opzetten. In zijn obsessie dreigt hij echter zijn familie uit het oog te verliezen. Zijn focus komt te liggen op operazangeres Jenny Lind. Is dat de juiste keuze? Hoewel voornamelijk de muziek uit de film de prijzen valt, is de rest ook de moeite waard.

Je vindt The Greatest Showman in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel via de Google Play Films-app. Die vind je in de Play Store via onderstaande link. De film is niet te huur, maar enkel te koop voor 11,99 euro.

Download Google Play Films in Google Play (gratis)

2. Luisteren: Waylon – The World Can Wait (Spotify)

Het duurt nog een klein maandje tot Waylon Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival. Om mee te liften op alle aandacht, heeft hij nu een nieuw album uitgebracht. De zanger pakt het slim aan, want veel van deze liedjes zijn al gepresenteerd bij De Wereld Draait Door, in de weg naar het Songfestival toe. Het album zit verder gewoon goed in elkaar. Kun je dus niet wachten op het Songfestival? Dan biedt The World Can Wait iets om de tijd te overbruggen.

Download Spotify in Google Play (gratis)

3. Kijken: Storm: Letters van Vuur (Pathé Thuis)

Storm: Letters van Vuur is een Belgische film over de opkomst van de boekdrukkunst. De film volgt twee tieners die een brief van Maarten Luther moeten verbergen nog voordat deze is gedrukt. De katholieke kerk wil de brief namelijk verbranden. De film is duidelijk educatief bedoeld en kakt daarom soms wat in, maar over het algemeen is het meer dan de moeite waard.

De film kijk je op je Android-toestel via de Pathé Thuis-app. De hd-versie van de film is te huur voor 4,99 euro en te koop voor 9,99 euro. De sd-versie is een paar euro goedkoper, maar dan heb je logischerwijs minder scherp beeld.

Download Pathé Thuis in Google Play (gratis)

4. Luisteren: Bob (podcast)

Als oudere mensen langzaam hun herinneringen verliezen, vergeten ze wellicht ook dat ze een geheim moeten bewaren. De 84-jarige Elisa vertelt plots over een jongen uit haar verleden, waar ze in het geheim een kind van gekregen zou hebben. Haar dochters weten van niet en drie radiomakers gaan in deze podcast op zoek naar de waarheid. Het is een zesdelige podcast die je aandacht vastgrijpt en niet meer loslaat. De podcast is de afgelopen week bij de uitreiking van journalistieke prijs de Tegels in de prijzen gevallen.

De website met alle afleveringen van Bob vind je op de website van de VPRO. De podcast vind je via ook in onze favoriete podcast-app Pocket Casts. De app zelf vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in Google Play (2,99 euro)

5. Kijken/luisteren: Todrick Hall – Forbidden

Sinds Beyoncé met Lemonade kwam, komen steeds meer artiesten met visuele albums. Dat betekent dat alle liedjes van een nieuw album een clip krijgen die als een film aan elkaar worden geplakt en in één keer worden uitgebracht. Todrick Hall is een artiest die wellicht niet zo populair is, maar hij is erg getalenteerd. Zowel als zanger, regisseur en choreograaf. Het hele visuele album is via onderstaande YouTube-video te kijken en naar je Chromecast te streamen.

Ook tof: Netflix-tips

Maandelijks zetten we ook vijf Netflix-tips voor je op een rijtje, met de beste nieuwe series van de afgelopen maand. Deze zijn uiteraard ook via een Chromecast te bekijken met de Netflix-app.

Check onze Netflix-tips van de afgelopen maanden

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's