Chromecast-tips week 1: het beste van YouTube, Videoland en NPO

Erwin Vogelaar
3 januari 2019, 19:28
3 min leestijd
Chromecast-tips week 1: het beste van YouTube, Videoland en NPO

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 1 2019 onder andere Heer & Meester en Van Gogh.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 1: Heer & Meester en Van Gogh

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Kijken: Champaign ILL (YouTube)

YouTube Original Champaign ILL volgt drie vrienden, waarvan er eentje een succesvolle rapper is geworden. Deze superster sleept zijn jeugdvrienden overal mee naar toe en laat ze delen in zijn roem, totdat hij door een ongeluk overlijdt. Het resultaat is een komische serie over twee mannen die plots niemand meer zijn. De serie is te zien via YouTube Premium, maar de eerste twee afleveringen kijk je gratis.

2. Kijken: Heer & Meester (NPO)

Misdaadserie Heer & Meester is helaas afgelopen, maar gelukkig is er nu een film om de boel af te ronden. Heer & Meester gaat over Valentijn Rixtus Bentinck (gespeeld door Daan Schuurmans) die twee dagen na zijn geboorte ten vondeling is gelegd. Hoewel zijn ouders hem inmiddels niet meer kunnen boeien, zorgt een gebeurtenis ervoor dat hij toch zijn verleden wordt ingezogen.

chromecast-tips week 1

Heer & Meester kijk je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download NPO Start in Google Play (gratis)

3. Van Gogh Belicht (podcast)

In deze podcast van het Van Gogh Museum lezen bekende Nederlanders brieven voor die de schilder heeft geschreven. Tevens praten ze verder over wat hen raakt in deze brieven. De podcast blijkt een toegankelijke manier om meer te leren over het gekwelde genie, met onder andere Loes Luca, Adriaan van Dis, Akwasi en Kees van Kooten.

chromecast-tips week 1

De podcast vind je onder andere in onze favoriete podcast-app Pocket Casts via deze link. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in Google Play (2,99 euro)

4. Kijken: Janneman Robinson en Poeh (Play Films)

Janneman Robinson is opgegroeid en het kind in zichzelf kwijtgeraakt. Hij heeft een baan waarin hij teveel moet werken en te weinig betaald krijgt, waardoor hij zijn gezin uit het oog verliest. Het is aan de dierenvriendjes uit het Honderd Bunderbos om in de echte wereld te duiken en Janneman weer op het goede pad te zetten.

Vind Janneman Robinson en Poeh in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel met de Google Play Films-app. De film koop je voor 11,99 euro of huur je voor 3,99 euro.

Download Google Play Films in Google Play (gratis)

5. Luisteren: Glennis Grace – Whitney

In de finale van America’s Got Talent wilde Glennis Grace, die uiteindelijk niet heeft gewonnen, een nummer van Whitney Houston zingen. Ze liet zich echter ompraten. Dat ze de liedjes van Whitney goed kan zingen, blijkt wel uit dit album van een live optreden waarin ze alleen hits van de overleden zangeres zingt.

Vind Whitney van Glennis Grace op Spotify.

Download Spotify in Google Play (gratis)

Check ook onze Netflix-tips van december met onder andere Elseworlds, Lego en de nieuwste Fantastic Beasts-film.

Lees ook onze vorige Chromecast-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu