De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Chromecast-tips week 10: het beste van NPO, YouTube en Spotify

Erwin Vogelaar
7 maart 2019, 19:22
3 min leestijd
Chromecast-tips week 10: het beste van NPO, YouTube en Spotify

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 10 (2019) onder andere Morten en Solange.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 10: Morten en Solange

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Kijken: Morten (NPO Start Plus)

De NPO is een politieke thriller rijker met Morten. De serie volgt een politicus die de nieuwe Minister-President lijkt te worden. Zijn verleden achtervolgt hem echter, waardoor zijn reputatie op het spel staat. De spindoctor van Morton geeft ondertussen alles om elk gevaar af te kaatsen. De serie wordt vanaf april uitgezonden op NPO 3, maar is nu al te kijken via NPO Start Plus. Het hele seizoen staat er zelfs al op.

chromecast-tips week 10

De serie kijk je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download NPO Start in de Play Store (gratis)

2. Kijken: Sherwood (YouTube Premium)

De nieuwste YouTube Original is gebaseerd op Robin Hood, maar doet het helemaal anders. Deze keer speelt het verhaal zich af in de toekomst, waar een groepje vrienden onder leiding van de 14-jarige Robin steelt van de rijke onderdrukkers en geeft aan de armen. Zoals altijd is de eerste aflevering gratis te kijken.

3. Luisteren: Solange – When I Get Home (Spotify)

Hoewel Beyoncé de bekendere artiest is, timmert haar zusje Solange ook flink aan de weg. Solange staat duidelijk op eigen benen met een hele eigen stijl. Verwacht een album vol dromerige R&B-liedjes met flinke jazz-invloeden, waarin Solange je onder andere terugneemt naar de stad waar ze is opgegroeid: Houston.

Vind When I Get Home van Solange op Spotify.

Download Spotify in de Play Store Google Play (gratis)

4. Kijken: Halloween (Play Films)

Jamie Lee Curtis is terug in haar rol als Laurie Strode in Halloween, een direct vervolg op de originele film uit 1978. In die film werd ze achterna gezet door moordenaar Michael Myers. Myers zit inmiddels al veertig jaar in de gevangenis, maar spookt nog elke dag door het hoofd van Strode. Zodra Myers ontsnapt begint de horror weer opnieuw.

Vind Halloween in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel met de Google Play Films-app. De film koop je voor 9,99 euro.

Download Google Play Films in de Play Store (gratis)

5. Luisteren: Dreamboy (podcast)

Dreamboy is een bijzondere podcast van Night Vale Presents. Het is een uitzonderlijk goed geproduceerd hoorspel, over een jongen die rare dromen heeft. Toch is zijn echte leven minstens zo vreemd. De podcast valt op door het goede acteerwerk, de onverwachte wendingen en bovenal de productiekwaliteit met elke aflevering nieuwe originele muziek. Let wel op dat de podcast vrij seksueel expliciet kan zijn.

chromecast-tips week 10

De podcast vind je onder andere in onze favoriete podcast-app Pocket Casts via deze link. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in de Play Store (2,99 euro)

Check ook onze Netflix-tips van februari 2019 met onder andere Russian Doll, De Drakenprins en The Umbrella Academy.

Lees ook onze vorige Chromecast-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu