Chromecast-tips week 11: het beste van NPO, Play Films en Spotify

Erwin Vogelaar
13 maart 2019, 19:21
4 min leestijd
Chromecast-tips week 11: het beste van NPO, Play Films en Spotify

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 11 (2019) onder andere De Mol en Grindelwald.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 11: De Mol en Grindelwald

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. De Mol 2019 (Vier)

Vind je het jammer dat Wie is de Mol? is afgelopen? Dan hebben we goed nieuws. De originele Belgische versie is namelijk terug met een nieuw seizoen. In België doen ze de serie met onbekende mensen en ligt de kwaliteit een stuk hoger. Dit seizoen heeft tevens een twist, want bij de start is nog geen mol gekozen. Dat verandert echter snel.

De afleveringen van het nieuwe seizoen zijn te bekijken via de website van Belgische zender Vier. Open de website in Google Chrome, tik op het menu (drie puntjes rechtsboven) en kies voor ‘Casten’. Zet de video op fullscreen en kijk op je televisie. Elke zondagavond is er een nieuwe aflevering.

https://www.youtube.com/watch?v=nzWBF5Hngo4

Daarnaast is het seizoen uit 2018 via NPO Start Plus te bekijken. Ook die is zeer de moeite waard. Kijken doe je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download NPO Start in de Play Store (gratis)

2. Leaving Neverland (NPO)

De meest besproken documentaire van de afgelopen week is Leaving Neverland. Deze vier uur durende film gaat over het vermeende kindermisbruik door popster Michael Jackson. Twee mannen vertellen over hoe ze als jongens bevriend raakten met de zanger, waarna ze werden uitgenodigd in zijn Neverland.

Leaving Neverland kijk je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download NPO Start in de Play Store (gratis)

3. Luisteren: Android Developers BackStage (podcast)

De afgelopen week kwam er nieuws over Android Q uit de Android Developers BackStage-podcast. Dit is sowieso een interessante podcast om naar te luisteren, maar wel voornamelijk als je zelf ontwikkelaar bent. De show wordt namelijk gemaakt door Android-ontwikkelaars voor mensen die aan apps werken.

chromecast-tips week 11

De podcast vind je onder andere in onze favoriete podcast-app Pocket Casts via deze link. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in Google Play (2,99 euro)

4. Fantastic Beasts: Crimes of Grindelwald (Play Films)

Terwijl we niet kunnen wachten met het spelen van Harry Potter Wizards Unite, kun je op een andere manier in de magische wereld van J.K. Rowling duiken. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald is namelijk via Google Play Films te kijken. Schurk Grindelwald weet te ontsnappen en heeft een plan om over alle niet-magische wezens te heersen. Een jonge Dumbledore vraagt Newt Scamander om te helpen.

Vind Fantastic Beasts: Crimes of Grindelwald in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel met de Google Play Films-app. De film koop je voor 17,99 euro.

Download Google Play Films in de Play Store (gratis)

5. Luisteren: Foals – Part 1 Everything Not Save Will Be Lost (Spotify)

Ook voor goede muziek kom je deze week aan je trekken, want er zijn nieuwe albums van onder andere Wyclef Jean, Dido en Sigrid te luisteren. Wij plukken deze week het album Part 1 Everything Not Saved Will Be Lost van Foals eruit. Vier jaar na het vorige werk is dit weer puur genieten geblazen. Hoewel we al halsreikend uitkijken naar Part 2 later dit jaar, hebben we hier wel even genoeg aan.

Vind Part 1 Everything Not Save Will Be Lost van Foals op Spotify.

Download Spotify in de Play Store Google Play (gratis)

Check ook onze Netflix-tips van februari 2019 met onder andere Russian Doll, De Drakenprins en The Umbrella Academy.

Lees ook onze vorige Chromecast-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu