Chromecast-tips week 12: het beste van Videoland, Pathé Thuis en NPO

Erwin Vogelaar
21 maart 2019, 19:21
3 min leestijd
Chromecast-tips week 12: het beste van Videoland, Pathé Thuis en NPO

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 12 (2019) onder andere Upgrade en The Circle.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 12: Upgrade en The Circle

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Kijken: Upgrade (Pathé Thuis)

Een spraakassistent op je telefoon is handig, maar wat als je er eentje in je lichaam krijgt geïmplanteerd? En wat als die assistent je lichaam zelfs kan besturen? Daar komt Grey Trace achter als hij door een overval verlamd wordt achtergelaten, maar via een experimentele computerchip weer kan lopen. Om wraak te nemen op de mensen die zijn vrouw hebben vermoord, kan hij zijn nieuwe assistent goed gebruiken.

Upgrade vind je bij Pathé Thuis via de app.

Download Pathé Thuis in de Play Store (gratis)

2. Kijken: Ik Vertrek (NPO)

Eén van de leukste programma’s op de Nederlandse televisie is terug: Ik Vertrek. In dit programma worden mensen gevolgd die gaan emigreren om in het buitenland een bedrijfje te beginnen. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen volgt de camera een stel dat probeert zelf een vervallen kasteel in Frankrijk op te knappen, om daar vervolgens een bed & breakfast te beginnen. Gelukkig laten ze zich niet hinderen door enige kennis van de Franse taal.

chromecast-tips week 12

Ik Vertrek kijken doe je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download NPO Start in de Play Store (gratis)

3. Kijken: The Circle (Videoland)

De film The Circle is gebaseerd op het gelijknamige boek van Dave Eggers. Het verhaal gaat over Mae Holland, die wordt aangenomen bij internetbedrijf The Circle. Daar weet ze al snel carrière te maken en wordt ze gevraagd om mee te doen in een nieuw experiment dat twijfelachtig omgaat met de data van gebruikers. Hoewel The Circle absoluut het niet de beste film is, wordt er wel een bijzonder actueel thema besproken. Het internetbedrijf lijkt namelijk erg veel op Facebook.

The Circle kijk je via de app van Videoland. Die app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Videoland in de Play Store (gratis)

4. Luisteren: Man met de Microfoon: Vergeten (podcast)

Man met de Microfoon is één van de fijnste Nederlandse podcasts. Elke week luister je naar verhalen rond een bepaald thema, die maker Chris Bajema verzamelt door met zijn busje in zijn buurt te rijden. De nieuwste aflevering is echter bijzonder, want de bekende stemmen zitten bij elkaar voor een live-aflevering, met publiek en een big band. Zeer de moeite waard dus!

chromecast-tips week 12

De podcast vind je onder andere in onze favoriete podcast-app Pocket Casts via deze link. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in de Play Store (2,99 euro)

5. Kijken: Intelligence (Videoland)

Ook Gabriel Vaughn heeft een computerchip in zijn lichaam. Hierdoor heeft hij geen persoonlijke assistent in zijn hoofd, maar wel toegang tot data van internet, telefoonnetwerken en satellieten. Met deze superkracht beschermt hij de Verenigde Staten van gevaren, maar er is natuurlijk ook iemand die hem moet beschermen. Deze hele serie is nu te zien op Videoland.

Intelligence kijk je via de app van Videoland. Die app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Videoland in de Play Store (gratis)

Check ook onze Netflix-tips van februari 2019 met onder andere Russian Doll, De Drakenprins en The Umbrella Academy.

Lees ook onze vorige Chromecast-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu