Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Chromecast-tips week 13: het beste van YouTube, Videoland en Play Films

Erwin Vogelaar
27 maart 2019, 19:21
3 min leestijd
Chromecast-tips week 13: het beste van YouTube, Videoland en Play Films

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 13 (2019) onder andere The Good Fight en Boy Erased.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 13: The Good Fight en Boy Erased

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijkse Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Kijken: Bon Appétit (YouTube)

Bon Appétit is een bijzonder fijn kookkanaal op YouTube. De koks van dit kanaal laten een hoop heerlijke recepten zien, maar dat is niet waarom zoveel mensen kijken. Veel leuker zijn de de video’s waarin één van de koks een bekend commercieel product probeert na te maken, zoals in het voorbeeld hieronder.

Ook heel leuk is Back-to-Back Chef, waarin een beroemdheid tegelijk met een kok een maaltijd maakt terwijl ze elkaar niet kunnen zien. Check dus vooral ook de rest van het kanaal.

2. Kijken: The Good Fight (Videoland)

Hoewel de serie The Good Wife is afgelopen, gaat spin-off The Good Fight onverstoord verder. Inmiddels is het derde seizoen begonnen, waarvan je nu elke week een aflevering op Videoland kunt kijken. De slim geschreven serie is een duidelijk reactie op het huidige politieke klimaat in de Verenigde Staten, en dit seizoen focust zich onder andere op het verzet dat tegen Trump strijdt.

The Good Fight kijk je via de app van Videoland. Die app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Videoland in de Play Store (gratis)

3. Kijken: Boy Erased (Play Films)

Tienduizenden kinderen worden jaarlijks in de Verenigde Staten naar ‘gay conversion therapy’ gebracht, waar vanuit religieuze overtuiging wordt geprobeerd om hun seksualiteit te veranderen. Dat is natuurlijk onmogelijk en levert een hoop onnodig trauma op.

Garrard Conley heeft dit ondergaan en schreef een boek over zijn ervaringen. Dat boek is nu mooi verfilmd, met onder andere Nicole Kidman en Russell Crowe als de ouders van de jonge Garrard. Een must see.

Vind Boy Erased in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel met de Google Play Films-app. De film huur je voor 4,99 euro.

Download Google Play Films in de Play Store (gratis)

4. Kijken: Martijn Koning: Koning van de Lach (Videoland)

Martijn Koning is nu internationaal op Netflix te zien als onderdeel van de serie Comedians of the World, maar natuurlijk is hij in Nederland al langer bekend. Nu kun je zijn show “Koning van de Lach” op Videoland kijken. Let goed op, want Martijn praat snel en de grappen volgen elkaar in een rap tempo op.

chromecast-tips week 13

Martijn Koning kijk je via de app van Videoland. Die app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Videoland in de Play Store (gratis)

5. Kijken: Onder Druk (NPO)

Veel mensen staan onder enorme druk om te presteren. We leggen onszelf onrealistische doelen op en doen alles om die te halen. Daarbij wordt steeds vaker gebruikgemaakt van prestatieverhogende middelen. Regisseur Juul op den Kamp volgt een groep studenten in New York, waar de druk om carrière te maken extra zwaar is door de moordende concurrentie en hoge verwachtingen.

chromecast-tips week 13

Onder Druk kijken doe je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download NPO Start in de Play Store (gratis)

Check ook onze Netflix-tips van februari 2019 met onder andere Russian Doll, De Drakenprins en The Umbrella Academy.

Lees ook onze vorige Chromecast-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu