Chromecast-tips van week 14: 5 kijk- en luistertips

Erwin Vogelaar
3 april 2018, 19:10
4 min leestijd
Chromecast-tips van week 14: 5 kijk- en luistertips

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? In onze wekelijkse Chromecast-gids geven we je films, series, podcasts en meer.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 14: Coco, De Mol, The Weeknd

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker, bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom wekelijkse Chromecast-gids. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips. Zowel gratis als bij betaalde diensten.

1. Kijken: Coco (Play Movies)

De nieuwste animatiefilm van Pixar is een van de betere die de studio heeft gemaakt. De film volgt een jochie dat in het land van de doden terecht komt op zoek naar één van zijn voorouders. Coco combineert een tof verhaal met bizar mooie beelden en maakt het af met prachtige muziek.

Vind Coco in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel via de Google Play Films-app. Die vind je in de Play Store via onderstaande link. De film is niet te huur, maar enkel te koop voor 13,99 euro.

Download Google Play Films in Google Play (gratis)

2. De Mol 2018 (Vier)

Bijgekomen van Wie is de Mol? Inmiddels is in het België het nieuwe seizoen van De Mol gestart. Het concept komt op hetzelfde neer: een groep mensen gaat op reis en moet opdrachten doen om geld te verdienen. De mol probeert de boel te saboteren. Vergeleken met Nederland ligt de kwaliteit van deze reeks veel hoger.

Het zijn onbekende Vlamingen, die wel tegen een stootje kunnen. Hierdoor zijn de opdrachten intenser en is het wantrouwen echter. Dit is geen gezellig uitje, maar een hard spel. Combineer dat met een goede setting en uitstekend camerawerk en het is elke week genieten geblazen.

chromecast-tips week 14

De afleveringen zijn in de browser te kijken via de website van Belgische zender Vier. Helaas heeft de webspeler geen Chromecast-functie. Kijk daarom in Chrome, tik op de drie puntjes rechtsboven in het scherm en vervolgens voor ‘Casten’. Zoek je Chromecast op en zet de video fullscreen om te genieten van De Mol op je televisie.

3. Luisteren: The Weeknd – My Dear Melancholy, (Spotify)

Probeer je het nieuwe album van Ronnie Flex via je Chromecast af te spelen? Dat kan helaas niet door de visuals die bij de muziek worden getoond. Hopelijk lost Spotify deze beperking snel op. Gelukkig is er genoeg andere nieuwe muziek om te luisteren en naar je Chromecast te sturen. Heel anders dan het feestelijke NORI is de melancholische My Dear Melancholy, van The Weeknd. Toch is deze EP ook meer dan de moeite waard.

Download Spotify in Google Play (gratis)

4. Luisteren: The Moth (podcast)

Een van de mooiste podcastgenres is mensen die persoonlijke verhalen vertellen. Iedereen heeft wel een verhaal in zich en The Moth geeft daar al tien jaar een podium voor. Het maakt niet uit met welke aflevering je start, want ze staan allemaal los van elkaar. Soms krijg je een heel radio-uur met meerdere verhalen en soms staat er een korte podcast in de feed met een enkel verhaal. Hoe dan ook: het is altijd de moeite waard.

De podcast vind je via deze link in onze favoriete podcast-app Pocket Casts. De app zelf vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in Google Play (2,99 euro)

5. Kijken: The Passion (NPO)

Het grootste evenement voor de NPO van de afgelopen week was natuurlijk The Passion. Met moderne liedjes werd het verhaal van de kruisiging van Jezus verteld, met deze keer onder andere Tommie Christiaan als Jezus, Glennis Grace als Maria en Brainpower als Petrus.

The Passion kijk je via deze link of via de NPO Start-app die je via onderstaande link in de Play Store vindt. Vanuit de app is het makkelijk om de uitzending naar je Chromecast te sturen. Met een NPO Plus-account van 2,95 euro per maand kun je ook in hd-kwaliteit kijken.

Download NPO Start in Google Play (gratis)

Ook tof: Netflix-tips

Maandelijks zetten we ook vijf Netflix-tips voor je op een rijtje, met de beste nieuwe series van de afgelopen maand. Deze zijn uiteraard ook goed via een Chromecast te bekijken via de Netflix-app.

Check onze Netflix-tips van de afgelopen maanden

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu