Chromecast-tips van week 15: 5 kijk- en luistertips

Erwin Vogelaar
12 april 2018, 19:12
4 min leestijd
Chromecast-tips van week 15: 5 kijk- en luistertips

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 15 onder andere Star Wars: The Last Jedi en Bassie en Adriaan.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 15: Star Wars, Bassie en Adriaan en Cardi B

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker, bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips. Zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Kijken: Star Wars: The Last Jedi (Play Movies)

Star Wars: The Last Jedi volgt direct het einde van The Force Awakens op, dus je krijgt onder andere te weten wat held Luke Skywalker al die tijd heeft gedaan. De film gaat voornamelijk over de laatste rebellen die proberen te overleven, maar ook de relatie tussen Rey en Kylo Ren. Het is een film met verrassend veel humor, die het net even wat anders doet dan andere Star Wars-films. Daardoor krijgt de film veel kritiek, maar is het ook een welkome frisse wind.

Je vindt The Last Jedi in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel via de Google Play Films-app. Die vind je in de Play Store via onderstaande link. De film is niet te huur, maar enkel te koop voor 13,99 euro.

Download Google Play Films in Google Play (gratis)

2. Kijken: 2Doc: Scenario’s voor een normaal leven (NPO)

Technologie wordt nog wel eens met een scheef oog aangekeken, omdat we de verbinding met de wereld zouden kwijtraken. Technologie helpt mensen echter ook om weer met anderen te verbinden. Deze 2Doc toont een bijzonder voorbeeld daarvan. De documentaire gaat over de 8-jarige Jonathan. Hij is autistisch en kan daardoor moeilijk contact maken met leeftijdsgenoten. Een robot gaat hem daarbij helpen.

Scenario’s voor een normaal leven kijk je via de NPO-website of de NPO Start-app die je via onderstaande link in de Play Store vindt. Vanuit de app is het makkelijk om de uitzending naar je Chromecast te sturen. Met een NPO Plus-account van 2,95 euro per maand kun je ook in hd-kwaliteit kijken.

Download NPO Start in Google Play (gratis)

3. Luisteren: Opgejaagd (podcast)

In Nederland is het de normaalste zaak van de wereld om kinderen naar de kinderopvang te brengen, waarna ze doorgroeien naar de basisschool. Radiomaker Jennifer Pettersson, moeder van twee kinderen, komt uit Zweden. Daar lijkt het voor kinderen veel beter geregeld te zijn, waardoor ze niet regelmatig met tegenzin van huis vertrekken. Hoewel Pettersson daarom graag terug wil, gaat haar man niet mee. In deze maandelijkse podcast zoekt ze daarom uit wat er nou echt gebeurt in Nederland en of dat misschien niet beter kan.

chromecast-tips week 15

Elke eerste vrijdag van de maand komt er een nieuwe aflevering van Opgejaagd online. De website met alle afleveringen vind je op de website van de VPRO. De podcast vind je via deze link ook in onze favoriete podcast-app Pocket Casts. De app zelf vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in Google Play (2,99 euro)

4. Kijken: Bassie en Adriaan en de Verzonken Stad (Videoland)

Deze is leuk voor de kinderen. Bassie en Adriaan zijn op vakantie in Griekenland en tijdens het snorkelen komt Bassie een steen tegen met allerlei tekens erop. Dat is de start van een leuk avontuur. Met negen afleveringen van ruim twintig minuten is het genoeg om de kinderen een tijdje zoet te houden. Ook staat ‘Bassie en Adriaan en de Liedjes uit Grootmoeders Tijd’ voor de liefhebber nu op Videoland.

Bassie en Adriaan stuur je naar de Chromecast via de Videoland-app, die je via onderstaande link installeert op je Android.

Download Videoland in Google Play (gratis)

5. Luisteren: Cardi B – Invasion of Privacy (Spotify)

Cardi B is een fenomeen, maar pas nu heeft ze haar eerste volledige album uit. Die luistert direct uitstekend weg. Invasion of Privacy is geen complex werk, maar wel genieten. Onder andere Chance the Rapper, SZA en 21 Savage zijn ook te horen op het album.

Download Spotify in Google Play (gratis)

Ook tof: Netflix-tips

Maandelijks zetten we ook vijf Netflix-tips voor je op een rijtje, met de beste nieuwe series van de afgelopen maand. Deze zijn uiteraard ook via een Chromecast te bekijken via de Netflix-app.

Check onze Netflix-tips van de afgelopen maanden

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu