Chromecast-tips week 16: het beste van Play Films, Ziggo en Pathé Thuis

Erwin Vogelaar
16 april 2019, 19:22
4 min leestijd
Chromecast-tips week 16: het beste van Play Films, Ziggo en Pathé Thuis

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 16 (2019) onder andere Game of Thrones en LSD.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 16: Game of Thrones en LSD

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijkse Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Kijken: Game of Thrones seizoen 8 (Ziggo)

Het allerlaatste seizoen van Game of Thrones is eindelijk begonnen. Aan het eind van seizoen 7 viel de muur en nu staat de winter echt op de stoep. Met alle families en huizen steeds dichterbij elkaar, is het de vraag of ze samen kunnen werken om het kwaad te verslaan. En uiteindelijk krijgen we dit seizoen een antwoord op de belangrijkste vraag: wie gaat er op de Iron Throne zitten?

Game of Thrones kijk je via het Movies & Series XL-pakket van Ziggo. Naar je Chromecast sturen doe je via de Ziggo GO-app. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Ziggo GO in Google Play (gratis)

2. Kijken: Ralph Breaks the Internet (Play Films)

Nadat Ralph in animatiefilm Wreck-It Ralph zich een weg baande door videogamegeschiedenis, is nu het wereldwijde web aan de beurt. Ralph moet namelijk op eBay een stuur vinden, omdat anders het spel van Vanellope verdwijnt. Dat stuur kost echter geld en dat heeft het duo niet. Wat doe je dan? Op spam klikken natuurlijk! Dat is de start van een wild avontuur vol herkenbare merken.

Vind Ralph Breaks the Internet in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel met de Google Play Films-app. De film koop je voor 13,99 euro en is op een later moment ook te huur.

Download Google Play Films in de Play Store (gratis)

3. Luisteren: Labrinth, Sia & Diplo present… LSD (Spotify)

De letters LSD staan deze keer niet voor hetgeen waar je denkt dat ze voor staan. Ze spellen in dit geval namelijk muzikant Labrinth, zangeres Sia en producent Diplo. Samen hebben we hun eerste gezamenlijke album uitgebracht. Deze samenwerking blijkt een uitstekend idee, want het album zit vol heerlijke nummers.

Vind Labrinth, Sia & Diplo present… LSD op Spotify.

Download Spotify in de Play Store (gratis)

4. Kijken: Star Trek-films (Pathé Thuis)

Star Trek: Discovery op Netflix heeft een hele hoop verwijzingen naar het Star Trek van vroeger. Heb je daardoor zin gekregen om de oude films eens te kijken? Dan moet je bij Pathé Thuis zijn. Daar zijn films zoals The Wrath of Khan, First Contact en The Search for Spock nu te kijken. De films zijn al voor drie euro per stuk te huur.

De Star Trek-films vind je bij Pathé Thuis via de app.

Download Pathé Thuis in de Play Store (gratis)

5. Luisteren: Komt een Mens bij de Dokter (podcast)

Veel mensen voelen zich bij de dokter niet begrepen. Denk aan de verschillende manieren waarop er met mannen en vrouwen wordt omgegaan, maar ook onwetendheid over mensen met intersekse, en transgender, lesbische, homo- en biseksuele personen.

Er is daarom een campagne gestart door Alliantie Gezondheidszorg op Maat, bestaande uit Rutgers, COC Nederland en WOMEN Inc., om zowel patiënten te helpen om met hun artsen te praten, maar ook zorgverleners te helpen om de juiste vragen te stellen. Bij deze campagne hoort een mooie podcast met verhalen van mensen die zich bij de dokter niet begrepen voelen.

chromecast-tips week 16

De podcast vind je onder andere in onze favoriete podcast-app Pocket Casts via deze link. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in Google Play (2,99 euro)

Check ook onze Netflix-tips van maart 2019 met onder andere Love, Death + Robots, The OA en Queer Eye.

Lees ook onze vorige Chromecast-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu