De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Chromecast-tips week 17: het beste van Play Films, Spotify en NPO

Erwin Vogelaar
24 april 2019, 19:22
3 min leestijd
Chromecast-tips week 17: het beste van Play Films, Spotify en NPO

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 17 (2019) onder andere Spider-Man en Beyoncé.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 17 (2019): Spider-Man en Beyoncé

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Kijken: Spider-Man: Into the Spider-Verse (Play Films)

Je kent natuurlijk Peter Parker, maar hij is absoluut niet de enige Spider-Man. Stripboeklezers weten niet beter, maar filmkijkers maken nu voor het eerst kennis met onder andere Miles Morales en Spider-Gwen.

Dat is mogelijk, omdat de helden met spinnenkrachten uit verschillende dimensies bij elkaar worden gebracht en moeten samenwerken om Kingpin te stoppen. Combineer dat met een unieke animatiestijl die stripboeken en films samenbrengt, en je hebt een topfilm.

Vind Spider-Man: Into the Spider-Verse in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel met de Google Play Films-app. De film koop je voor 17,99 euro en is op een later moment ook te huur.

Download Google Play Films in de Play Store (gratis)

2. Luisteren: Beyoncé – Lemonade (Spotify)

Na drie jaar wachten staat Lemonade van Beyoncé eindelijk op Spotify en andere streamingdiensten. Dit waanzinnige album was al die tijd exclusief voor Tidal. Nu houdt niets je meer tegen om naar deze iconische nummers te luisteren. Ben je daar klaar mee, dan staat ook de live muziek van het Homecoming-optreden op Coachella (van de Netflix-film) op Spotify.

Vind Lemonade van Beyoncé op Spotify.

Download Spotify in de Play Store (gratis)

3. Kijken: The Favourite (Play Films)

Queen Anne (Olivia Colman) heeft een bijzondere relatie met haar vertrouweling Sarah Churchill (Rachel Weisz). Aangezien de koningin vanwege haar zieke lichaam vaak op bed ligt, heeft Churchill veel macht in handen. Totdat dienstmeid Abigail Hill (Emma Stone) op het toneel verschijnt en in de gratie valt bij de koningin. Wat volgt is een strijd tussen de vrouwen in een bijzonder grappige film.

Vind The Favourite in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel met de Google Play Films-app. De film koop je voor 14,99 euro en is op een later moment ook te huur.

Download Google Play Films in de Play Store (gratis)

4. Luisteren: A Cast of Kings (podcast)

Er zijn een hele hoop Game of Thrones-podcasts te vinden, waarin mensen de afleveringen nabespreken. Dat is een leuke manier om wat meer uit de wekelijkse episodes te halen. A Cast of Kings is één van de beste Game of Thrones-podcasts, met een duidelijke nabespreking en inside info die de hosts hebben doordat ze bijvoorbeeld de acteurs hebben geïnterviewd.

chromecast-tips week 17

De podcast vind je onder andere in onze favoriete podcast-app Pocket Casts via deze link. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in Google Play (2,99 euro)

5. Kijken: The Passion 2019 (NPO)

Afgelopen week vond weer The Passion plaats, waarin Nederlandse artiesten het lijdensverhaal van Jezus naspelen. Deze keer was Dordrecht de plek waar Jezus met zijn discipelen de reis naar het kruis maakte. Natuurlijk werd het verhaal ook deze keer weer verteld met moderne liedjes, onder andere via rap. Heb je de live uitzending gemist? Dan kijk je The Passion gewoon terug.

The Passion kijken doe je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download NPO Start in de Play Store (gratis)

Check ook onze Netflix-tips van maart 2019 met onder andere Love, Death + Robots, The OA en Queer Eye.

Lees ook onze vorige Chromecast-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's