De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Chromecast-tips week 18: het beste van Play Films, Videoland en YouTube

Erwin Vogelaar
3 mei 2019, 13:38
3 min leestijd
Chromecast-tips week 18: het beste van Play Films, Videoland en YouTube

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 18 (2019) onder andere Transformers en For the Throne.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 18 (2019): Transformers en For the Throne

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Kijken: Bumblebee (Play Films)

Na een serie Transformers-films die langzaamaan steeds slechter werden, is het tijd voor een film die zich focust op één van de leukste robots: Bumblebee. Aanvankelijk was deze film een spin-off en een prequel van de Transformers-films, maar inmiddels wordt Bumblebee gezien als een reboot.

In de film wordt Bumblebee (of aanvankelijk nog B-127) naar aarde gestuurd, om de aankomst van de andere Autobots voor te bereiden. Daar gaat het al snel mis, als ook een Decepticon op aarde blijkt te zijn. Bumblebee verandert in een Volkswagen Kever en wordt vrienden met tiener Charlie.

Vind Bumblebee in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel met de Google Play Films-app. De film koop je voor 13,99 euro en is op een later moment ook te huur.

Download Google Play Films in de Play Store (gratis)

2. Kijken: Shame/Fame (NPO)

Omdat we allemaal een camera in onze broekzak hebben, worden mensen die publiekelijk vallen, vechten, naakt zijn, seks hebben en meer gefilmd. Vervolgens worden ze op websites zoals Dumpert geplaatst zodat anderen er om kunnen lachen. Eef Hilgers zet in deze documentaire niet alleen de slachtoffers, maar ook de filmers en uploaders eens centraal. Gewoon door hun contactinformatie te vinden via sociale media.

Shame/Fame kijken doe je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download NPO Start in de Play Store (gratis)

3. Luisteren: For The Throne (Spotify)

Met Game of Thrones weer op televisie, kom je de serie op allerlei andere plekken ook tegen. Bijvoorbeeld op Spotify. Daar staat nu een tof album vol met liedjes geïnspireerd door de HBO-serie. Daar zijn een hoop bekende artiesten voor opgetrommeld. Denk bijvoorbeeld aan Mumford & Sons, Joey Bada$$, Ellie Goulding, The Weeknd en The Lumineers. Een gevarieerde groep dus.

Vind For The Throne op Spotify.

Download Spotify in de Play Store (gratis)

4. Kijken: Transformers: Cyberverse (Videoland)

Heb je na Bumblebee de smaak van Transformers te pakken? Dan moet je bij Videoland zijn voor het eerste seizoen van Transformers: Cyberverse. In deze animatieserie belanden de Autobots op aarde, maar raakt Bumblebee zijn herinneringen kwijt. Het is aan Windblade om hem te helpen.

Transformers: Cyberverse kijk je via de app van Videoland. Die app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Videoland in de Play Store (gratis)

5. Kijken: Heel Holland Frituurt (YouTube)

Er hebben velen geprobeerd om een persiflage van Heel Holland Bakt te maken, maar geen is zo grappig als deze versie van Klikbeet: Heel Holland Frituurt. En vergeet ook de nabeschouwing niet te kijken, om alles nog even te verwerken.

Check ook onze Netflix-tips van maart 2019 met onder andere Love, Death + Robots, The OA en Queer Eye.

Lees ook onze vorige Chromecast-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu