Chromecast-tips week 18: 5 kijk- en luistertips om te streamen

Erwin Vogelaar
2 mei 2018, 19:11
4 min leestijd
Chromecast-tips week 18: 5 kijk- en luistertips om te streamen

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 18 onder andere The Handmaid’s Tale, Echt Gebeurd, Flikken Maastricht en meer.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 18: Handmaid’s Tale, Echt Gebeurd en Flikken Maastricht

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker, bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips. Zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Kijken: The Handmaid’s Tale seizoen 2 (Videoland)

Het tweede seizoen van de waanzinnige serie The Handmaid’s Tale is begonnen. De eerste twee afleveringen zijn nu te kijken op Videoland. In deze serie heerst een totalitair regime over een deel van de Verenigde Staten. Het hoofdpersonage is daar een handmaiden, een vrouw wiens enige doel in het leven is om een kind te baren voor een machtig stel waarvan de vrouw onvruchtbaar is.

https://www.youtube.com/watch?v=dKoIPuifJvE

The Handmaid’s Tale is een intense serie, waarin een dystopische versie van de wereld wordt geschetst die op veel vlakken heel dichtbij lijkt. Het eerste seizoen was gebaseerd op een boek en nu bouwen de makers in dit tweede seizoen daarop voort. De eerste afleveringen zijn alvast heel heftig. The Handmaid’s Tale seizoen 1 en 2 kijk je via de app van Videoland. Die app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Videoland in Google Play (gratis)

2. Luisteren: Echt Gebeurd (podcast)

Als we het hebben over Nederlandse podcasts, dan gaat Echt Gebeurd al een tijdje mee. Dat is niet gek, want het concept van deze podcast is tijdloos. In elke aflevering vertelt iemand een persoonlijk verhaal, of leest iemand voor uit zijn of haar puberdagboek. Omdat de podcasts een enkel verhaal per aflevering laten horen, duren ze meestal maar zo’n tien minuten. Ideaal voor tussendoor dus, of om tijdens het koken of schoonmaken even op je Chromecast Audio te streamen.

chromecast-tips week 18

De podcast vind je onder andere in onze favoriete podcast-app Pocket Casts via deze link. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in Google Play (2,99 euro)

3. Kijken: Pitch Perfect 3 (Play Movies)

De Bella’s zijn terug voor de derde en laatste film in de Pitch Perfect-serie. De acapella-groep studeert niet meer en komt nu samen voor een laatste optreden tijdens een belangrijke competitie. Het blijkt echter al snel dat de concurrentie instrumenten gebruikt. Kunnen hun stemmen daar tegenop?

Je vindt Pitch Perfect 3 in de Play Store via de link hieronder. De film kijk je op je Android-toestel via de Google Play Films-app. Die vind je in de Play Store via onderstaande link. De film is niet te huur, maar enkel te koop voor 11,99 euro.

Download Pitch Perfect 3 in Google Play (gratis)

4. Kijken: Flikken Maastricht

Nederlandse televisieserie Flikken Maastricht heeft afgelopen week alweer zijn twaalfde seizoen afgerond. De finale had maar liefst 1,4 miljoen kijkers. Wachtte je tot het hele seizoen voorbij was zodat je kunt bingen? Dan is dit moment om weer op pad te gaan met Eva en Wolfs.

Flikken Maastricht kijk je via de NPO-website of de NPO Start-app die je via onderstaande link in de Play Store vindt. Vanuit de app is het makkelijk om de uitzending naar je Chromecast te sturen. Met een NPO Plus-account van 2,95 euro per maand kun je ook in hd-kwaliteit kijken.

Download NPO Start in Google Play (gratis)

5. Luisteren en kijken: Janelle Monae – Dirty Computer

Janelle Monae is een waanzinnig talentvolle muzikant met een nieuw album. Dirty Computer kun je luisteren via bijvoorbeeld Spotify, maar Monae heeft ook een visueel album gemaakt waarin ze een doorlopend verhaal vertelt. Monae is een groot fan van science-fiction, dus verwacht een hoop geeky referenties. De muziek stuur je zo naar je Chromecast Audio of normale Chromecast, terwijl je de video via YouTube op je televisie kijkt.

Download Spotify in Google Play (gratis)

Ook tof: Netflix-tips

Maandelijks zetten we ook vijf Netflix-tips voor je op een rijtje, met de beste nieuwe series van de afgelopen maand. Deze zijn uiteraard ook via een Chromecast te bekijken met de Netflix-app.

Lees het laatste nieuws over Netflix

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu